Nieuw jaar: overmatig schieten en menselijke schedels

Van hen Luchtbus A321neo van de luchtvaartmaatschappij Luchtvaartmaatschappijen uit het Midden-Oosten (MEA) werden beschadigd door vuurwerk tijdens het nieuwe jaar in Beiroet. Bij Mexicohet is een pakket met vier menselijke schedels die werd ontdekt tijdens het aan boord gaan van een vrachtvlucht naar de VS.

In de nacht van 31 december 2022 hier op de luchthaven van Beiroet-Rafic Haririwerd de A321neo van het Libanese nationale bedrijf (geregistreerd als T7-ME2 en T7-ME9 volgens de lokale pers) geraakt door verdwaalde kogels, blijkbaar afkomstig uit schoten van vreugde ter gelegenheid van de komst van het nieuwe jaar. Hun rompen waren aangetast, de twee vliegtuigen die respectievelijk in juli 2020 en juni 2021 werden afgeleverd, werden naar de hangars gesleept om de omvang van de schade te beoordelen en met reparaties te beginnen. Op het vliegveld raakte niemand gewond.

De laatste vlucht van de T7-ME2 was van CDG van Parijsterwijl T7-ME9 arriveerde van Londen Heathrow. Het was niet meteen duidelijk wanneer de kogels hen raakten, bij nadering of eenmaal op de grond. Maar MEA heeft ze al weer in dienstde eerste vloog gisteren naar Koeweit en de tweede naar Genève.

Begin 2021 waren drie vliegtuigen getroffen door feestelijk vuur, opnieuw zonder gewonden te veroorzaken. En in november van datzelfde jaar werd een vliegtuig dat uit Amman kwam midden in de lucht geraakt, de kogel bleef steken in de bagageruimte.

Op de luchthaven van Querétaro (QRO) in Mexico hebben autoriteiten die op zoek zijn naar drugs of wapens een vreemde ontdekking gedaan tijdens het röntgenonderzoek van pakketten om op een niet-gespecificeerde vlucht te vertrekken: vier schedels van menselijke oorsprong, verpakt in folie en plastic. Volgens lokale media was de eindbestemming van het pakket Manning in South Carolina, met de staat Michoacán als vertrekpunt – maar waren de benodigde papieren voor dit type zending niet in orde.

Querétaro verwelkomt de vliegtuigen van een regionaal bedrijf, TAR, dat ongeveer vijftien luchthavens bedient, binnenlandse lijnen van Aeromexico Connect en VivaAerobus, en vluchten van en naar de VS (American Airlines, Volaris, United Airlines, enz.), en vooral die van vracht bedrijven zoals onder andere DHL, Fedex, UPS of CargoJet.

Nieuwjaar: overmatig schieten en menselijke schedels 1 Air Journal

@Smiths Detectie

Add a Comment

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert