Air China keert terug naar Barcelona, ​​Gatwick en Johannesburg

De luchtvaartmaatschappij Lucht China blijft zijn internationale netwerk nieuw leven inblazen na de opheffing van de reisbeperkingen in verband met de Covid-19-pandemie, en kondigt zijn terugkeer aan naar drie luchthavens in Spanjein Brittannië en in Zuid-Afrika.

Vanaf 3 juni 2023 zal de Chinese nationale maatschappij drie vluchten per week herlanceren tussen haar basis in Peking-hoofdstad en de luchthaven van Barcelona-El Prat, geëxploiteerd door Airbus A330-200 die plaats biedt aan tussen de 237 en 283 passagiers in twee Business- en Economy-klassen. Vertrektijden zijn gepland volgens Aeroroutes op dinsdag, donderdag en zaterdag om 02.30 uur om 08.15 uur aan te komen, met een terugkeer vanuit Catalonië om 12.00 uur om de volgende dag om 04.50 uur te landen.

Air China voegt ook een vierde wekelijkse rotatie toe Madrid-Barajas (geëxploiteerd in een Boeing 787-9 Dreamliner met 293 zitplaatsen in 30+34+289); het blijft zonder concurrentie op beide lijnen.

Het bedrijf van Sterren Alliantie is ook naar teruggekeerd Londen-Gatwick op 1 april, met vier en zeven wekelijkse rotaties, nog steeds vanuit Beijing, uitgevoerd door A330-300 (301 of 311 stoelen in drie Business-, Premium- en Economy-klassen). De vluchten „geven een economische impuls aan de toeristenindustrie in Londen en het zuidoosten, met Chinese bezoekers die £ 1.828 per bezoek uitgeven en £ 1,8 miljard in 2019, volgens Visit Britain“, aldus de luchthaven van Londen in een verklaring. Volgens gegevens van het Higher Education Statistics Agency (HESA) stuurde China in 2021/22 een recordaantal van 151.690 studenten naar het VK, meer dan enig ander land. Dit is een stijging van 41% sinds 2017-18, en China is goed voor de meerderheid (22,3%) van de internationale studenten in het VK.

Stephanie Wear, Vice President of Aviation Development op Gatwick Airport, zei: We zijn verheugd om Air China terug te verwelkomen in Londen Gatwick, dat een vitale verbinding biedt tussen twee van ’s werelds meest invloedrijke hoofdsteden. China is de op een na grootste economie ter wereld en door rechtstreekse vluchten aan te bieden tussen Londen en Peking levert Gatwick een belangrijke service aan mensen en bedrijven in het zuidoosten. Dit is ook goed nieuws voor het toerisme en de horeca in de hele regio. Chinese bezoekers zijn van oudsher grote geldschieters en de terugkeer van lijnvluchten zal deze sectoren, die zwaar zijn getroffen door de pandemie, helpen ondersteunen. „.

Eindelijk is Air China er ook weer bij Johannesburg OF Tambomet drie wekelijkse vluchten van Peking via Shenzhen. De A350-900 (32+24+256, 312 zitplaatsen) vertrekt nu op dinsdag, donderdag en zondag om 19.00 uur om de volgende dag om 7.30 uur aan te komen en verlaat Zuid-Afrika om 10.10 uur om te landen de volgende dag om 9.55 uur Nog geen concurrentie, maar op zijn vroegst in augustus zou ook Johannesburg door Cathay Pacific weer aan Hong Kong moeten worden gekoppeld; South African Airways is van plan haar langeafstandsactiviteiten opnieuw op te starten.

Bedenk dat Air China aan het begin van het zomerseizoen is overgestapt op een dagelijkse vlucht naar CDG van Parijsnu aangeboden in de A350-900.

Air China keert terug naar Barcelona, ​​​​Gatwick en Johannesburg 2 Air Journal

©Airbus

Add a Comment

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert