28 augustus 1911 in de lucht: Védrines a la guigne

Luchtvaartgeschiedenis – 28 augustus 1911. Deze maandag, 28 augustus 1911, is een slechte dag voor de Franse vliegenier Jules Védrines: deze laatste zal inderdaad een reeks problemen hebben met zijn vliegtuig, zijn problemen zullen zelfs crescendo worden en de pionier van de lucht, houder van een vliegbrevet voor een paar maanden, die het op 7 december 1910 heeft behaald, zal uiteindelijk zijn vliegtuig beschadigen.

In de ochtend ging Védrines naar Chantilly om daar zijn boodschappen te doen en toen hij zijn terugvlucht maakte om naar de stad Issy-les-Moulineaux te gaan, kreeg hij een boete. Hij maakte zich inderdaad schuldig aan een ongeoorloofde landing. Op het moment dat het landde, was het verboden om over het vliegveld te vliegen! Een ongelukkige situatie, zeker, maar die zijn deelname aan de Deutsch Grand Prix daarna niet in twijfel zal trekken.

Helaas besloot pech hem niet te verlaten en terwijl hij in de buurt van Boulogne was, kreeg zijn eendekker-type vliegtuig een motorstoring. Een noodlanding is vereist. Hij koos er toen voor om opnieuw verbinding te maken met de grond op Boulevard Barbier. Als hij mensen ziet, zal hij plotseling van koers veranderen en in een tuin belanden. Een gespierde manoeuvre waarvoor zijn vliegtuig de prijs zal betalen!

Add a Comment

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert.