22 juli 1933 in de lucht: Rond de wereld: Wiley Post keert terug naar Amerika

Luchtvaart geschiedenis – 22 juli 1933. 7 dagen, 18 uur en 49 minuten precies, dit is de tijd die de vlieger van Amerikaanse nationaliteit Wiley Post nodig zal hebben gehad om een ​​reis om de wereld te maken door het pad van de lucht te nemen. Dit is de allereerste keer dat zo’n luchtaanval alleen wordt uitgevoerd! Een magnifieke reis dus, tot eer van de piloot die op 22 juli 1933 terugkeerde naar de Verenigde Staten.

Deze magnifieke uitvoering, alleen ondertekend aan de besturing van zijn vliegtuig, volgt op een andere wereldtournee die Wiley Post deze keer van 23 juni tot 1 juli 1931 had voltooid met de navigator Harold Gatty aan zijn zijde in zijn vliegtuig. De twee mannen hadden 8 dagen, 15 uur en 51 minuten nodig om deze lange reis te maken.

Wiley Post vertrok op 15 juli 1933 alleen voor zijn wereldtournee en vertrok vanaf Floyd Bennett Field om naar de stad Berlijn te vliegen, een ongekende aanval tot dan toe, om door te gaan naar de USSR en Alaska. Maar zijn aanval, met zijn Lockheed Vega 5B eendekker met automatische piloot genaamd „Winnie Mae“, was geen gemakkelijke taak, aangezien mechanische problemen en slechte weersomstandigheden het feest gingen verpesten.

Add a Comment

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert