11 mei 1911 in de lucht: Drie ballonnen nemen de lucht over

Geschiedenis van de luchtvaart – 11 mei 1911. “Duindigt”, “Aéro-Club” en “Adjudant-Vincenot”, dit zijn de doopnamen van de luchtschepen die op donderdag 11 mei 1911 de Franse lucht in zullen vliegen. De drie vliegtuigen zijn vandaag opgestegen om een ​​luchtaanval uit te voeren, waarover in de Franse dagbladen werd bericht.

Het is graaf Henry de la Vaulx die de Nederlandse ballon “Duindigt”, ondertekend door de firma Zodiac, zal besturen. De luchtvaartmaatschappij zal dus aan de basis staan ​​van de allereerste beklimming van het luchtschip, die meer dan 30 minuten zal duren. Er is ook een monteur aan boord van het vliegtuig. Op de avond van 11 mei 1911 vlogen de twee mannen naar Saint-Cyr, met een snelheid van 35-40 kilometer met deze militaire ballon die destijds de kleinste ter wereld was. Dat is heel praktisch, want een vrachtwagen kan het vervoeren, het 900 kuub grote apparaat is demontabel. Het duurt slechts twee uur om hem op te blazen en vast te zetten.

De “Aéro-Club” vertrekt vanuit Saint-Cloud en zal op zijn beurt naar het gebied rond Luzarches vliegen, met kapitein Do, generaal Roques en luitenant Saunier aan boord. De “Adjudant-Vincenot” zal op 11 mei 1911 de route Motte-Breuil – Soissons voltooien.

Add a Comment

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert