Lufthansa zomer 2022: iets nieuws in Frankfurt en München

Wie al aan de vakantie van volgend jaar denkt, kan nu ‚een droomvakantie‘ boeken bij meer dan 160 luchtvaartmaatschappijen Lufthansa uit Frankfurt en München, met nieuwe connecties naar Europa en Amerika.

Het zomervluchtprogramma van de Duitse luchtvaartmaatschappij voor 2022 biedt „een uitgebreid portfolio van aantrekkelijke nieuwe bestemmingen, evenals frequentieverhogingen op huidige routes en hervatting van diensten“, die nu beschikbaar zijn om te boeken. Met ongeveer 5.000 vluchten per week, zal het aantal intra-Europese verbindingen vanaf de luchthavens van Frankfurt en München opnieuw „bijna het niveau van 2019“ bereiken.

In Frankfort:

Lufthansa zal volgend jaar meer bestemmingen in de Verenigde Staten bedienen dan ooit tevoren, met de luchthaven als nieuwigheid van St. Louis-Lambert in de Amerikaanse staat Missouri vanaf juni 2022. Het zal „de eerste non-stop vlucht van een luchtvaartmaatschappij vanaf het vasteland van Europa in ongeveer 20 jaar“ zijn, aangezien de stad de thuisbasis is van vele internationale bedrijven.

Lufthansa bedient vanaf volgende zomer voor het eerst Stavanger (Noorwegen) en Liverpool (Groot-Brittannië) en vanaf mei ook de Bretonse hoofdstad Rennes (Frankrijk).

Eurowings Ontdekken „Zal aantrekkelijk zijn voor passagiers met veel aantrekkelijke korte, middellange en langeafstandsbestemmingen“ die in de zomer van 2022 vertrekken vanuit Frankfurt: voor Noord-Amerikaanse fans omvat het vluchtschema Las Vegas, Salt Lake City, Fort Myers, Anchorage, Halifax en Calgary naast Tampa Bay. Het huidige winterschema van de nieuwe vestiging omvat deze zomer ook Victoria Falls (Zimbabwe), Kilimanjaro (Tanzania), Panama City en Male op de Malediven. Naast de 19 langeafstandsbestemmingen biedt Eurowings Discover ook „een gevarieerd toeristisch aanbod op korte en middellange afstand, met name naar negen Griekse eilanden, de Canarische Eilanden, Portugal en Turkije“. Zoals gepland zullen de lijnen in de zomer worden overgenomen door Lufthansa.

In München:

het bedrijf van Star Alliance versterkt zijn premium hub in Beieren. Met de start van het zomervluchtschema op 27 maart 2022 zal de luchtvaartmaatschappij voor het eerst de Beierse hoofdstad verbinden met de Braziliaanse metropool Rio de Janeiro en naar San Diego in Amerika. Daarnaast wordt Bangkok in Thailand bij aanvang van het zomervluchtschema weer rechtstreeks vanuit München bediend.

Lufthansa-klanten zullen kunnen profiteren van de „meest moderne en economische langeafstandsvliegtuigen“ van de groep, deAirbus A350-900, waarvan de vloot in München zal toenemen van 17 naar 21 vliegtuigen. Om de modernisering van zijn langeafstandsvloot te versnellen, tekende de Lufthansa-groep in oktober leasecontracten voor vier extra Airbus A350-900’s. Deze vliegtuigen zullen worden ingezet door het belangrijkste merk Lufthansa in zijn hub in München, waardoor het premiumaanbod wordt versterkt. Daarnaast worden er komende zomer weer vijf Airbus A340-600’s met een First Class ingezet.

In Europa biedt Lufthansa zes nieuwe vakantiebestemmingen aan vanuit München, waaronder Kalamata in Griekenland, het eiland Menorca in Spanje, Varna aan de Zwarte Zee, Billund in Denemarken, Bergen in Noorwegen en Brindisi in Italië (via Lucht Dolomiti).

Vanaf volgende zomer, Eurowings Ontdekken zal ook opstijgen vanaf München. De luchtvaartmaatschappij zal de „zonnige Caribische bestemmingen“, Punta Cana in de Dominicaanse Republiek en Cancun in Mexico, aandoen en zal Las Vegas, Nevada (VS) aan haar netwerk toevoegen. Het vluchtplan van Eurowings Discover omvat ook 22 toeristische bestemmingen op korte en middellange afstand, waaronder de Canarische Eilanden, bestemmingen in Turkije en twaalf Griekse eilanden. De vakantieluchtvaartmaatschappij hervat de vluchten vanaf Lufthansa zoals gepland. Nieuwe bestemmingen zijn onder meer Samos en Skiathos in Griekenland.

Speciale vluchten voor FIFA World Cup-fans in Qatar

Lufthansa biedt tijdelijk in totaal 25 speciale vluchten van supporters tussen Frankfurt en Doha (Qatar) tussen 14 november 2022 en 19 december 2022, ter gelegenheid van de FIFA World Cup 2022 in Qatar. Er kunnen maximaal vijf vluchten per week worden geboekt, waarbij Lufthansa van plan is een Airbus A340-300 onder vluchtnummer LH 620 te exploiteren.

Lufthansa zomer 2022: nieuws in Frankfurt en München 1 Air Journal

© Lufthansa

365 dagen per jaar houdt Air-Journal u gratis op de hoogte. Ondersteun de site met een donatie, neem deel aan de ontwikkeling ervan!
Ik doe een donatie


https://www.air-journal.fr/2021-12-20-ete-2022-de-lufthansa-du-nouveau-a-francfort-et-munich-5232390.html

Add a Comment

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert.