Ryanair: 17,4 miljoen passagiers in september, overwinning tegen Kiwi.com in Spanje

Het verkeer van Ryanair is in september 2023 met 9% gestegen tot 17,4 miljoen passagiers, vergeleken met september 2022.

@Napoli Internationale Luchthaven

DE Ryanair-verkeer in september 2023 is een stijging van 9% naar 17,4 miljoen passagiersvergeleken met september 2022. De afgelopen maand bedroeg de gemiddelde bezettingsgraad 94%, onveranderd ten opzichte van september 2022.

Deze zomer vervoerde de Ierse lagekostenmaatschappij, qua aantal passagiers de grootste Europese luchtvaartmaatschappij, in augustus 18,9 miljoen passagiers, een stijging van 11% ten opzichte van augustus 2022 (16,9 miljoen passagiers), en 18,7 miljoen passagiers in juli 2023 eveneens een stijging van 11% (16,8 miljoen passagiers in juli 2022). Over het hele jaar bedraagt ​​de stijging 17%, naar 178,9 miljoen passagiers.

Bovendien heeft Ryanair gisteren een juridische overwinning in Spanje geconfronteerd met het online reisbureau Kiwi.com. De rechtbank van koophandel van Madrid heeft het verzoek van de touroperator om een ​​bevel tot verwijdering van de touroperator afgewezen verbeterde veiligheidsincheckprocedures van Ryanair voor passagiers wier reservering via online reisbureaus (OTA) is gedaan.

We zijn blij met deze uitspraak van de rechtbank, die ervoor zorgt dat passagiers die via OTA’s hebben geboekt onze verbeterde veiligheidsincheckprocedures kunnen blijven gebruiken om persoonlijk in te checken bij Ryanair en op de hoogte te blijven van belangrijke beveiligingsprotocollen. correcte contactgegevens van passagiers. Ryanair heeft geen commerciële relatie met Kiwi en wij hebben er grote bezwaren tegen dat Kiwi onze vluchten verkoopt“, verwelkomde een woordvoerder van de Ierse lagekostenmaatschappij.

Ryanair heeft bij de consumentenautoriteiten in de autonome gemeenschappen Madrid, Catalonië en de Balearen een klacht ingediend om de verkoop van haar vluchten door online touroperators als Kiwi, eDreams, Lasminute, Opodo, Love Holidays en On The Beach aan de kaak te stellen, en dit zonder enige vorm van commerciële overeenkomst tussen de partijen. Om reizigers te ontmoedigen hun tickets bij deze touroperators te kopen, legt Ryanair een eenvoudig klantverificatieproces op via biometrische verificatie of via een formulier dat ze online moeten invullen.

Ryanair: 17,4 miljoen passagiers in september, overwinning tegen Kiwi.com in Spanje 1 Air Journal

@AJ

Add a Comment

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert