14 januari 1912 in de lucht: Telescoop tussen twee vliegeniers

Luchtvaartgeschiedenis - 14 januari 1912. Het manoeuvreerveld van Issy-les-Moulineaux zal het toneel zijn van een grote

Luchtvaartgeschiedenis – 14 januari 1912. Het manoeuvreergebied van Issy-les-Moulineaux zal het toneel zijn van een grote botsing tussen twee piloten: de piloot Elie Hanouille en de voormalige wielrenner, Paul Rugère, nog een beginnend vlieger, betrokken bij dit ongeval wat gelukkig geen fatale gevolgen zal hebben.

Paul Rugère, die een test doorstond in het kader van zijn poging om zijn vliegbrevet te halen, raakte zo het vliegtuig van Hanouille, toen hij weer contact met de grond wilde krijgen. Hanouille bestuurde toen een eendekker op het moment van de tragedie, wat Rugère betreft, hij zat aan het stuur van een tweedekkervliegtuig genaamd „canard“, waarin de heer Chrétien als passagier had plaatsgenomen.

Maar hoe indrukwekkend de botsing tussen de twee piloten ook was, er zal geen dood worden betreurd: dat gezegd hebbende, zal Hanouille in het ziekenhuis van Boucicaut moeten worden opgenomen. Hij bevrijdde zich uit het wrak van de twee vliegtuigen en werd in het gezicht geraakt, dat bloedig was. De onervaren Rugère die in zijn traject Hanouille doorkruiste, zal enkel kneuzingen hebben.

365 dagen per jaar informeert Air-Journal u gratis. Ondersteun de site met een donatie, neem deel aan de ontwikkeling ervan!
Ik doe een donatie


https://www.air-journal.fr/2022-01-14-le-14-janvier-1912-dans-le-ciel-telescopage-entre-deux-aviateurs-5232876.html

Add a Comment

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert