Yaks aan boord van een 747

De vrachtluchtvaartmaatschappij Silk Way West-luchtvaartmaatschappijen vervoerde dinsdag een ongebruikelijke lading naar Azerbeidzjan honderd yaks reizen meer dan 2000 kilometer om hun nieuwe weilanden te bereiken.

Vertrokken vanaf het vliegveld Biskek-Manas in Kirgizië op 17 december 2022 landde een Boeing 747-400F van het vrachtbedrijf 2 uur en 44 minuten later op zijn basis in Baku-Heydar Aliyev om zijn geweldige lading af te leveren. Honderd langharige herkauwers (Grunnisch Bos) werden inderdaad herplaatst, als onderdeel van een programma van het ministerie van Landbouw yaks opnieuw introduceren in de vlakten van Azerbeidzjan

Het vervoeren van deze dieren „was een uitdaging die de vrachtluchtvaartmaatschappij met succes is aangegaan“, zei Silk Way West Airlines in een verklaring. De yaks werden naar binnen getransporteerd speciale kooien ontworpen om ervoor te zorgen dat ze tijdens de vlucht geen risico liepen op verwondingen en „gedurende hun hele reis onder veterinair toezicht bleven om hun welzijn te waarborgen“. Ze werden ‚veilig‘ in Bakoe afgeleverd en vanaf het vliegveld per vrachtwagen naar hun nieuwe weilanden vervoerd.

Silk Way West Airlines heeft in het verleden met succes talloze transporten van levende dieren afgehandeld, waaronder alpaca’s, kangoeroes, honden, paarden en Europese bizons, „in overeenstemming met alle IATA-voorschriften „. De „dierenpassagiers“ hebben in hun vliegtuigen een „perfect geklimatiseerde en geventileerde omgeving dankzij ventilatie- en temperatuurcontrolesystemen“.

We zijn er trots op betrokken te zijn bij dit soort projecten en zo bij te dragen aan het behoud van een duurzaam milieu en rijk aan biodiversiteit in de hele wereld. Dankzij een ervaren bemanning en begeleidende dierenartsen hebben we de yaks veilig kunnen vervoeren naar hun nieuwe thuis in Azerbeidzjan. Wij danken het Ministerie van Landbouw van de Republiek Azerbeidzjan voor hun vertrouwen in ons werk zei Vugar Mammadov, vice-president CIS en Centraal-Azië van Silk Way West Airlines.

De vlucht werd uitgevoerd door de 747-400F geregistreerde 4K-BCH, geleverd in september 2000 aan Cathay Pacific en vervolgens in 2016 gepasseerd door Boeing Capital Corp. alvorens onmiddellijk te worden verhuurd aan Sil Ways West. Na deze odyssee hervatte het de „normale“ dienst naar Milaan en Istanbul; hij moet donderdag vertrekken naar Seoel.

Yaks aan boord van een Air Journal 747 1

©Silk Way West Luchtvaartmaatschappijen

Add a Comment

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert