Verenigd Koninkrijk: passagiersvervoer in 2022 op 75% van het niveau van voor de pandemie

Het vliegverkeer op Verenigd Koninkrijk meer geregistreerd dan 224 miljoen passagiers reizen van en naar Britse luchthavens in 2022bereiken 75% van het niveau van 2019Dat blijkt uit gegevens van de Britse Civil Aviation Authority (CAA).

Dit cijfer vertegenwoordigt echter een aanzienlijke stijging ten opzichte van 2021, toen er slechts 65,4 miljoen passagiers waren, en wijst op een sterke vraag naar reizen na de pandemie. Per regio waren Londense, regionale en Schotse luchthavens ongeveer 74% van het niveau van 2019. Wales was in dezelfde periode 79% en Noord-Ierland (Belfast) 77%. Van de 10 grootste Britse luchthavens zat Bristol het dichtst bij het niveau van vóór de pandemie, met bijna acht miljoen passagiers die via de luchthaven reisden, goed voor 89% van de cijfers van 2019, op de voet gevolgd door Londen – Stansted met 83%.

Spanje (inclusief de Canarische Eilanden) was de meest populaire Europese bestemming voor Britse reizigers in 2022, met ongeveer 16% van het totale verkeer (bijna 37 miljoen passagiers), wat neerkomt op 83% van het niveau van 2019. De bestemmingen Ierland en Italië waren elk goed voor voor ongeveer 5% van het totaal (10,3 miljoen naar de Republiek Ierland en 11,9 miljoen naar Italië), goed voor respectievelijk 78% en 74% van hun niveau van 2019. Langeafstandsreizen naar Amerika bleven zich herstellen met meer dan 15 miljoen passagiers die reizen, wat neerkomt op 70% van het niveau van 2019.

Vertragingen en annuleringen
Met name in de eerste helft van 2022 heeft de toenemende vraag naar vliegreizen voor uitdagingen gezorgd voor touroperators, wat heeft geleid tot maatregelen om vluchtverstoringen te beheersen en de veerkracht te verbeteren. Deze impact had gevolgen voor de prestaties per uur in 2022, met amper 63% van de vluchten die op tijd werden uitgevoerd (binnen 15 minuten gepland), een daling ten opzichte van het niveau van vóór de pandemie (75% in 2019), meldt de CAA.

Ongeveer 2% van de vluchten werd geannuleerd in 2022, waarbij mei en juni het zwaarst werden getroffen toen het reizen herstelde van de pandemie van de Omicron-variant. Ook de weersomstandigheden, waaronder sneeuw en ijs, droegen bij tot afgelastingen aan het einde van het jaar.

Vorig jaar vlogen meer dan drie keer zoveel mensen van en naar Britse luchthavens in vergelijking met 2021, wat aantoont dat de consument duidelijk het reizen wil hervatten nu de Covid-beperkingen zijn opgeheven, en de industrie na een paar moeilijke jaren een broodnodige boost heeft gegeven“, aldus Anna Bowles, directeur van de afdeling Consumenten bij de CAA. En om te benadrukken:Dit herstel van het aantal passagiers werd soms overschaduwd door de uitdagingen waarmee de luchtvaartsector in de vroege zomer van 2022 te maken kreeg, toen er een onaanvaardbaar aantal geannuleerde en vertraagde vluchten plaatsvond.“.

We verwachten in 2023 een grotere veerkracht en een voortdurende verbetering van de prestaties van luchtvaartmaatschappijen, waardoor passagiers de ervaring krijgen die ze verwachten en het vertrouwen om te blijven reizen“, vult het hoofd van de CAA aan.

VK: passagiersvervoer in 2022 op 75% van het niveau van vóór de pandemie 1 Air Journal

@Londen-Stansted

Add a Comment

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert