31 oktober 1909 in de lucht: de gemoederen laaien op tijdens de Saint-Etienne-bijeenkomst

Luchtvaartgeschiedenis – 31 oktober 1909. Een enorme teleurstelling omringt de luchtvaartbijeenkomst van Saint-Etienne die pas sinds zaterdag 30 oktober 1909 op de renbaan van Villars wordt gehouden. De luchtwedstrijd leverde inderdaad verschillende prijzen op: prijs voor de langste vlucht, prijs van de langste afstand of zelfs de prijs van hoogte is verre van bevredigend voor mensen die hebben betaald om botsingen tussen vliegeniers bij te wonen, waaronder Godron, Vincent of De Nabat.

Inderdaad, op de eerste wedstrijddag, 30 oktober 1909, nam slechts één piloot de controle over zijn vliegtuig: namelijk Godron, maar hij kon niet eens opstijgen en bovendien beschadigde hij het, tot de grote dam van het publiek die verwachtte een ander optreden.

En dit trieste scenario herhaalt zich op 31 oktober 1909, geen enkele vlucht van de dag zal slagen. De beker is vol voor de toeschouwers die hun grote woede zullen tonen door de sporen binnen te vallen, nadat ze de slagbomen hebben geforceerd. Ze willen geld terug! De politie zal te hulp worden geroepen om de mensen te kalmeren.

Add a Comment

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert