5 april 1932 in de lucht: Charles de Verneilh legt meer dan 21.000 km af

Geschiedenis van de luchtvaart – 5 april 1932. Op deze dinsdag, 5 april 1932, zijn we getuige van een vlucht die de annalen van de luchtvaart zal ingaan: piloot Charles de Verneilh zal op deze dag een historische vlucht ondertekenen, als eerste vlieger om via de luchtroute van Frankrijk naar Nieuw-Caledonië te evolueren. Een luchtaansluiting die in de pers wordt behandeld.

Om deze aanval uit te voeren door het pad naar de hemel te nemen, werd Charles de Verneilh vervolgens vergezeld door MM. Max Dévé en Emile Munch, respectievelijk navigator en monteur. Alle drie kwamen ze op 5 april 1932 aan in Nouméa, waar ze na 17.00 uur landden met hun De Havilland met de naam “Biarritz”, namelijk een apparaat ontworpen door de jonge 27-jarige ingenieur René Couzinet, wiens motor werd aangedreven door drie motoren die een vermogen van 315 pk kunnen ontwikkelen.

De bemanning had 28 dagen nodig om deze lange verbinding van 21.550 kilometer te maken, aangezien het vertrek op 9 maart 1932 vanuit Istres had plaatsgevonden. Daarna volgden de drie mannen de volgende route om veilig aan te komen: Tripoli, Caïro, Basra, Karachi, Allahabad, Calcutta, Moulmein, Alor Setar, Batavia, Bima, Kupang, Port Darwin, Longbeach, Brisbane.

Add a Comment

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert