10 mei 1911 in de lucht: Frank Barra verlaat Orléans

Geschiedenis van de luchtvaart – 10 mei 1911. Het was op de avond van woensdag 10 mei 1911 dat Frank Barra, een vlieger met de Franse nationaliteit, een aanval zal uitvoeren door het pad naar de lucht te nemen. Deze laatste, houder van het burgerlijk vliegbrevet met nummer 171, was er sinds 9 augustus 1910 in geslaagd om in de lucht van Orléans naar Etampes te vliegen. Een reis die de dagelijkse pers zal volgen en waarover zij in haar edities zal berichten.

Als de vlieger de reis naar Orléans had gemaakt, zou het vliegdemonstraties geven boven het vliegveld van Cercottes, als onderdeel van de festiviteiten ter ere van Jeanne d'Arc. Nog steeds geïnstalleerd aan het stuur van zijn vliegtuig, zal hij de stad verlaten met de heer Klobukowski, gouverneur-generaal van Indochina, aan zijn zijde in zijn vliegtuig. Een vertrek naar Etampes, terwijl de weersomstandigheden niet geweldig zijn om te vliegen, sterker nog, het weer is stormachtig.

Deze luchtwandeling met een passagier zal voor hem de gelegenheid zijn om te trainen, voordat hij aan de start zal verschijnen voor de luchtvaartprijs georganiseerd door Le Petit Parisien met maar liefst 100.000 frank, namelijk de race Parijs-Madrid.

Add a Comment

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert