IATA: capaciteit luchtvaartmaatschappij beperkt tot 2025

Daar wereldwijde luchtvaartcapaciteit zal dit jaar zwakker zijn dan verwacht en zal blijven beperkt tot ten minste 2025vanwege levering vertragingen nieuwe vliegtuigen en een gebrek aan beschikbaarheid van reserveonderdelenvolgens de International Air Transport Association (IATA).

Ik zie pas op zijn vroegst in 2025 een echte of significante verbetering, en het zou zelfs verder kunnen gaan“, vertelde het bureau Reuters IATA-directeur-generaal Willie Walsh. Luchtvaartmaatschappijen, in de hoop jaren van gezondheidsbeperkingen achter zich te laten, verwachten dat de vraag naar reizen dit jaar verder zal aantrekken en het niveau van 2019 zal overtreffen, maar een gebrek aan vliegtuigen zou de groei kunnen temperen.

Vliegtuigbouwers Airbus en Boeing staan ​​onder druk door knelpunten in toeleveringsketens, waardoor leveringsvertragingen ontstaan. Bazen van luchtvaartmaatschappijen melden ook een gebrek aan reserveonderdelen, vooral voor motoren, zei Willie Walsh. En om te benadrukken:Dit betekent dat de capaciteit iets lager zal zijn dan de prognoses van de industrie“.

Boeing kondigde vorige week een verdere stopzetting aan van de leveringen van de 737 MAX met één gangpad aan zijn leveranciers, terwijl bronnen uit de industrie zeiden dat Airbus luchtvaartmaatschappijen in 2024 was begonnen met het melden van vertragingen bij de levering van zijn best verkochte vliegtuigfamilie, de A320neo.

IATA: luchtvaartcapaciteit beperkt tot 2025 1 Air Journal

©Boeing

Add a Comment

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert