El Al beweert sinds het begin van de oorlog 200.000 mensen te hebben vervoerd

De nationale luchtvaartmaatschappij van Israël El Al meldt dat sinds het uitbreken van de oorlog de 7 oktoberze voerde meer uit dan 1.400 vluchten met 200.000 passagiers, waarvan meer dan de helft naar Israël.

Ze heeft er veel toegevoegd extra vluchten volgens haar planning en afgelopen weekend vervoerde de luchtvaartmaatschappij honderden soldaten in actieve dienst, reservisten en veiligheids- en medisch personeel naar Israël. De passagiers hebben gratis gereisd en alle kosten werden gedekt door donaties.

El Al vervoerde ook ongeveer 3.500 ton voorraden en uitrusting van over de hele wereld, die als essentieel werden beschouwd voor de oorlogs- en hulpinspanningen. Je werkt nauw samen met verschillende eenheden van IDF (het Israëlische leger) leverde El Al meer dan 10.000 gedoneerde artikelen aan Israëlische troepen, zoals voedsel, kleding, zaklampen, dekens, slaapzakken en toiletartikelen.

Nadat de regering de Israëliërs had gewaarschuwd niet naar Turkije te reizen, El Al organiseerde via haar dochteronderneming snel evacuatievluchten vanuit Istanbul Gouden zon. El Al gaf ook de voorkeur aan Israëli’s die vanuit Athene naar huis wilden terugkeren nadat ze Turkije onafhankelijk hadden verlaten. Deze passagiers betaalden alleen luchthavenbelasting. El Al zegt dat het zich zal blijven aanpassen naarmate de situatie evolueert. Ze heeft een webpagina gemaakt die automatisch wordt bijgewerkt om de beschikbaarheid van stoelen in realtime voor aankomende data weer te geven.

Luchtvaartmaatschappijen over de hele wereld hebben vluchten van en naar Israël stopgezet na de aanvallen van 7 oktober op Israël door de Palestijnse militante groepering Hamas.

El Al beweert sinds het begin van de oorlog 200.000 mensen te hebben vervoerd 1 Air Journal

© Konstantin Von Wedelstaedt via Wikimedia Commons

Add a Comment

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert