4 december 1908 in de lucht: Er wordt een bijeenkomst georganiseerd over luchtvaart en ballonvaren

Luchtvaart geschiedenis – 4 december 1908. Op deze vrijdag 4 december 1908 hebben veel spelers in het luchtvervoer ’s middags een afspraak in de voormalige kapel van de Senaat waar een grote vergadering zal worden gehouden met als doel de balans op te maken van de voortgang van het vak die nog in de kinderschoenen staat. Vliegers, luchtvaartmaatschappijen, maar ook politici, en niet te vergeten beschermheren zonder wie de luchtvaart niet zou zijn wat ze nu is, zullen dit evenement bijwonen!

Tijdens deze conferentie zal het vooral een kwestie van techniek zijn. De heer Painlevé en commandant Bouttiaux staan ​​aan het roer van deze bijeenkomst waaraan de beschermheren aartsdiaken en Deutsch de la Meurthe zullen deelnemen, maar ook de heer Kapferer, de heer Ferber of zelfs de pionier van de driekleurenlucht Louis Blériot en zijn tegenhanger Léon Delagrange, die naam maakte in de beeldhouwkunst. Afgevaardigden en senatoren maakten ook de reis: de voorzitter van de Senaat, de heer Dubost, was aanwezig, evenals de voorzitter van de Kamer van Afgevaardigden, de heer Brisson.

Aan het einde van de bijeenkomst zouden we iets meer moeten weten over de vooruitgang van de voortbeweging vanuit de lucht, of het nu gaat om luchtvaart, met een topo op vliegtuigen of zelfs ballonvaren met dit keer een sectie over luchtschepen. Dankzij onder meer de gebroeders Wright en Voisin is de luchtvaart vooruitgegaan, wat aerostation betreft, het zal binnenkort de gelederen van het leger betreden: luchtschepen kunnen erg handig zijn tijdens een conflict.

Add a Comment

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert