29 juli 1909 in de lucht: Georges Legagneux in demonstratie in Zweden

Luchtvaart geschiedenis – 29 juli 1909. Op deze donderdag 29 juli 1909 zagen de Zweden bewegen in hun lucht en dit, voor de allereerste keer in de geschiedenis, een apparaat uitgerust met een gecontroleerde motor. Een memorabele gebeurtenis waarvan een driekleurige vlieger aan de basis ligt. Het was inderdaad de Fransman Georges Legagneux die dit optreden signeerde in aanwezigheid van slechts enkele Zweden.

En om een ​​goede reden zal het nodig zijn om tot 2 augustus 1909 te wachten voordat deze vlucht officieel wordt uitgevoerd, in het bijzijn van Gustav V, niemand minder dan de koning van Zweden. Voorlopig houdt Georges Legagneux zijn demonstratie in een kleiner comité en stijgt daarvoor op vanaf het grote veld van Ladugårdsgärde, in Stockholm, met zijn tweedekker van de luchtvaartfabrikant Voisin Farman. Geïnstalleerd aan zijn bedieningselementen, zal de vlieger niet minder dan 1.000 meter afleggen, vliegend op een hoogte van 4-5 meter.

Dankzij Georges Legagneux ontdekte Europa de luchtvaart, die al in april 1909 de eerste vluchtdemonstratie in Oostenrijk-Hongarije had gegeven en vervolgens in september 1909 naar Rusland vertrok voor een nieuwe tentoonstelling.

Add a Comment

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert