27 mei 1905 in de lucht: de prestatie van Ferdinand Ferber

Luchtvaart geschiedenis – 27 mei 1905. Op deze zaterdag 27 mei 1905 wordt het luchtvaartnieuws gekenmerkt door de zeer goede prestatie van Ferdinand Ferber, de piloot van Franse nationaliteit, geboren in de stad Lyon, staat dus aan de basis van de eerste gecontroleerde vrije vlucht geïnstalleerd aan de besturing van een vliegtuig uitgerust met een motor in de lucht van het oude continent!

De vlieger bereikte deze prestatie door boven het park van de centrale inrichting van militaire luchtvaartuitrusting te vliegen, nadat hij had plaatsgenomen aan boord van een vliegtuig met laag vermogen, namelijk een tweedekker waarvan de motor was toevertrouwd aan een blok van slechts zes paarden.

Een motor gesigneerd door de fabrikant Buchet gemonteerd op zijn vliegtuig nr. 6 die, naast een laag vermogen, veel te veel weegt om te hopen de verovering van de lucht te winnen. En dus, om alle kansen aan zijn kant te zetten, zal Ferdinand Ferber de uitvinder en de luchtvaartingenieur, Léon Levavasseur, vragen om een ​​krachtigere motor van vierentwintig pk te krijgen.

Add a Comment

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert