DRC: Air Congo gaat vooruit, Congo Airways denkt aan de A220

De regering van de Democratische Republiek Congo presenteerde het lanceringsschema voor de nieuwe luchtvaartmaatschappij

©DRC Ministerie van Verkeer via Twitter

De regering van de Democratische Republiek Congo presenteerde het lanceringsschema voor de nieuwe luchtvaartmaatschappij lucht-Kongodie naast de huidige nationale luchtvaartmaatschappij zal bestaan Congo Airways. De laatste evalueert de mogelijkheid om zijn toekomst te vervangen Embraer E2 door Airbus A220 groter.

Afgelopen oktober onthuld door de minister van Transport van de DRC, het project voor een nieuw nationaal bedrijf in samenwerking met Ethiopian Airlines is wat specifieker. Cherubin Okende presenteerde op 15 april 2022 een schema van de laatste acties die moeten worden uitgevoerd vóór de lancering van de operaties van Air Congo, die zal worden gevestigd op de luchthaven van Kinshasa-N’djili, inclusief de stappen voor de oprichting van het bedrijf, de statuten en het businessplan. Volgens de minister heeft de joint venture met de Ethiopische nationale luchtvaartmaatschappij (de staat behoudt de meerderheid) tot doel een „gestandaardiseerde, betrouwbare en levensvatbare“ nationale luchtvaartmaatschappij te creëren.

De interieur lijnen prioriteit krijgt, verklaarde de minister afgelopen december, omdat de huidige vliegtuigbezettingsfactoren 95% overschreden. Overal zijn er passagiers die van boord zijn gegaan. De vraag is exponentieel, maar het aanbod is decadent – om nog maar te zwijgen van een veel te hoge ticketprijs. Air Congo zou ook moeten bieden internationale lijnen „onmiddellijk, waar er geen beperkingen zijn vanwege de zwarte lijst“ (alle bedrijven in de DRC staan ​​op die van de Europese Unie).

Een van de voordelen van: Ethiopian Airlines omvatten technische, materiële en financiële oplossingen; maar ook “ de nodige expertise “die naar Air Congo kan brengen” een groot vermogen om een ​​leider te worden en de concurrentie van particuliere en/of buitenlandse bedrijven op binnenlands, regionaal en internationaal niveau te verdringen „. Er is tot op heden geen lanceringsdatum geformaliseerd, maar het gerucht gaat dat het bedrijf Star Alliance Air Congo zou kunnen leveren zeven vliegtuigen tegen begin juli. Zeven die zouden kunnen worden tot 15, het verkeer voert voegde Cherubin Okende toe.

In het huis van Congo Airwayswaarvan de activiteiten in 2015 zijn begonnen, is de situatie anders: al twee Airbus A320 (10+150) en twee De Havilland Canada Dash-8 Q400 (5+64), zonder de twee te vergeten Embraer 190 verhuurd aan Kenya Airways en teruggekeerd in maart, had ze in 2020 de conversie van een E175-bestelling voor twee bevestigd E190-E2 in 12+84 (met aankooprechten voor twee anderen, dat zal zijn E195-E2 op 12+108). De eerste twee worden in mei verwacht en de grootste in november en december.

Maar volgens Airspace Africa zouden deze Embraers niet langer als groot genoeg worden beschouwd of voldoende bereik hebben, in tegenstelling tot de familie Airbus A220, zonder details over de beoogde versie of versies. Niets is officieel gemaakt, vooral omdat Congo Airways al een aanbetaling van 14 miljoen dollar heeft betaald aan de Braziliaanse vliegtuigfabrikant en de eerste E2 „Etienne Tshisekedi“ heeft gedoopt, genoemd naar de voormalige president van de DRC…

DRC: Air Congo gaat vooruit, Congo Airways denkt aan de A220 1 Air Journal

©Embraer

Add a Comment

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert