13 november 1908 in de lucht: Wilbur Wright scoort twee keer

Luchtvaartgeschiedenis – 13 november 1908. Op vrijdag 13 november 1908 werd het vliegveld van Sarthe opnieuw belegd door de Amerikaanse luchtpionier Wilbur Wright, die op deze dag testvluchten uitvoerde die synoniem zouden staan ​​voor succes voor de chauffeur die twee zeer goede prestaties op zijn naam staan.

Zo zal Wilbur Wright worden opgemerkt door de manier waarop hij zal opstijgen, hij zal zijn lanceermast niet zoals gewoonlijk gebruiken, maar in plaats daarvan kiezen voor een rail die met tien meter is verlengd om zijn vliegtuig van de grond te krijgen.

Een ander opmerkelijk feit van de dag is zijn overwinning in de Prix de Haut de la Sarthe tijdens het besturen van het vliegtuig ontworpen met Orville, namelijk zijn broer. In aanwezigheid van de stewards van de Aéro-Club de la Sarthe klom hij aldus gedurende een vlucht van ongeveer tien minuten naar een hoogte van vijfenveertig meter, toen zestig meter, en ging daarmee verder dan dertig meter. een lijn ballonnen als onderdeel van deze test.

Add a Comment

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert