26 augustus 1908 in de lucht: Blériot maakt zichzelf bang in Issy-les-Moulineaux

Luchtvaartgeschiedenis – 26 augustus 1908. Terwijl de luchtpionier van Franse nationaliteit Louis Blériot aan het stuur van zijn vliegtuig was opgestegen, werd hij op de ochtend van deze woensdag 28 augustus 1908 het slachtoffer van een ongeval dat bij toeval niet doorging geen fatale afloop hebben. De laatste maakte een val waar hij ongedeerd uit zal komen, dat gezegd hebbende, kunnen we niet hetzelfde zeggen over zijn apparaat dat hij zal beschadigen.

Louis Blériot voerde vandaag glijproeven uit en vloog toen in de lucht van de stad Issy-les-Moulineaux toen hij dit ongeluk kreeg dat hij ongetwijfeld had kunnen voorkomen als hij de kaart van de voorzichtigheid had gespeeld… Inderdaad, het weer omstandigheden dwongen dat mensen op de grond moesten blijven, maar de vlieger wilde roekeloos zijn en vertrok, ook al was het weer nogal stormachtig en gekenmerkt door een hevige wind.

Als Louis Blériot in het begin een paar honderd meter kon vliegen, bij zijn derde poging, zal de wind zijn werk doen en zijn vliegtuig omslaan. Volledig teruggestuurd, hij zal door de reparatiedoos moeten.

Add a Comment

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert