25 september 1909 in de lucht: Crash van de „Republiek“, 4 doden

Luchtvaartgeschiedenis – 25 september 1909. Op deze zaterdag 25 september 1909 wordt „de aftrap“ gegeven van de eerste luchtvaartsalon, die zal plaatsvinden in Parijs binnen de grenzen van het Grand Palais. En in het reilen en zeilen van de woonkamer domineert een onderwerp de gesprekken: diezelfde dag kende de „Republiek“, doopnaam van een luchtballon, een treurig lot. Het apparaat is helaas vernietigd na zijn crash…

Informatie die de rillingen veroorzaakt, terwijl we verheugd waren over het houden van deze eerste show, waarin het luchtschip in zekere zin zou „participeren“: inderdaad, er was een overzicht van het apparaat gepland boven het Grand Palais. heb het gezien… Na de richting van Meudon te hebben gekozen, na te hebben deelgenomen aan de manoeuvres van het Centrum, zou het zijn opwachting maken in Parijs, maar het lot besliste anders en het was rond Moulins dat hij zijn race zal beëindigen, vallend 200 meter op de ochtend van 25 september 1909, precies bij Trévol.

Een val rond 8.30 uur die dodelijk zal blijken te zijn: Kapitein Marchal, luitenant Chauré en onderofficieren Vincenot en Réau die de bemanning vormden, zullen dus worden gedood. Een vleugel zal loskomen van de propeller om vervolgens de ballon te laten barsten, die al een uur en dertig minuten had gevlogen, nadat hij was opgestegen vanuit Lapalisse.

Add a Comment

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert