24 juli 1911 in de lucht: Ronde van Engeland: start van de 2e etappe

Luchtvaart geschiedenis – 24 juli 1911. Op deze maandag 24 juli 1911 begint de tweede etappe van de Ronde van Engeland, een luchtvaartwedstrijd waaraan maar liefst tien piloten deelnemen. Dit evenement, georganiseerd door de Britse krant Daily Mail, begon op 22 juli 1911. Het is een race van 1.600 kilometer in verschillende etappes waarin vliegeniers van verschillende nationaliteiten het tegen elkaar opnemen, inclusief Franse vertegenwoordigers.

Op het dagprogramma voor de vliegers staat een etappe van 548 kilometer die zo snel mogelijk moet worden afgelegd tussen de steden Hendon en Edinburgh. Een oefening die de Fransman Jules Védrines met brio zal uitvoeren: inderdaad, over zeven uur zal hij het einde van de reis bereiken, voor deze gelegenheid een gemotoriseerde Morane-eendekker met een kabouterblok besturen.

Geïnstalleerd aan de besturing van een Gnome-aangedreven Blériot eendekker, behaalde zijn tegenhanger André Beaumont de tweede plaats in het evenement van de dag, na zeven uur en achttien minuten nodig te hebben gehad om de cursus te voltooien. Aan het einde van de wedstrijd was het André Beaumont die won en op 26 juli 1911 de Ronde van Engeland won.

Add a Comment

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert