16 oktober 1910 in de lucht: Het luchtschip „Clément-Bayard“ gaat naar Groot-Brittannië

Luchtvaartgeschiedenis – 16 oktober 1910. Op deze zondag 16 oktober 1910 kwamen de loodsen MM. Baudry en Leprince, de monteurs MM. Dilasser en Daire, de ingenieur Sabatier, de fabrikant van aerostaten de heer Clément en de Engelse parlementariër de heer Ducros hebben een afspraak in Lamonte-Breuil, van waaruit ze per vliegtuig naar Groot-Brittannië zullen vertrekken, aan boord van een luchtballon.

Nu de weersomstandigheden zijn verbeterd, zullen de zeven mannen samen proberen naar de stad Londen te gaan met het apparaat genaamd „Clément-Bayard“, waarbij de laatste op 16 oktober 1910, kort na zeven uur, voor dit doel opstijgt. .

Deze reis van het luchtschip „Clément-Bayard“ zal onder escorte staan: niet minder dan zes auto’s zullen het vergezellen naar Boulogne-sur-Mer, nadat een torpedobootjager en drie torpedoboten het overnemen om toezicht te houden op de evolutie ervan. Na zes uur en elf minuten en 270 kilometer afgelegd te hebben, zal de “Clément-Bayard” aankomen bij Wormwood Scrubb, waar hij zal landen.

Add a Comment

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert