10 februari 1914 in de lucht: Seltmayer veroorzaakt een dodelijk ongeval

Luchtvaartgeschiedenis - 10 februari 1914. Rond de hoofdstad van Duitsland, Berlijn, een verschrikkelijke co

Luchtvaartgeschiedenis – 10 februari 1914. Rond de Duitse hoofdstad Berlijn zal op dinsdag 10 februari 1914 een verschrikkelijke botsing plaatsvinden tussen twee vliegtuigen, die helaas een persoon fataal zal zijn en twee anderen zal verwonden. echo natuurlijk de Franse dagbladen.

Het was tijdens oefenvluchten dat leerlingpiloot Degner en vliegenier Seltmayer met elkaar in botsing kwamen. Een tragedie die plaatsvond tijdens de vlucht op het vliegveld van Johannisthal. Seltmayer, aan het stuur van zijn tweedekker, is verantwoordelijk voor het ongeval: bij het opstijgen wilde hij Degners eendekker passeren, maar zijn manoeuvre zal mislukken en zal ernstige gevolgen hebben.

Etrich de Degner was op slag dood, zijn nek brak, luitenant Leonhardi, die als eenvoudige passagier aan boord van Seltmayer’s vliegtuig was gegaan, ontsnapte met een hersenschok. Seltmayer, de oorzaak van de ramp, zal van zijn kant alleen breuken aan de schenen vertonen.

365 dagen per jaar informeert Air-Journal u gratis. Ondersteun de site met een donatie, neem deel aan de ontwikkeling ervan!
Ik doe een donatie


https://www.air-journal.fr/2022-02-10-le-10-fevrier-1914-dans-le-ciel-seltmayer-provoque-un-accident-mortel%ef%bf%bc-5233493. html

Add a Comment

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert.