12 augustus 1925 in de lucht: Ludovic Arrachart arriveert in Le Bourget, na een rondreis door Europa

Luchtvaart geschiedenis – 12 augustus 1925. Op deze woensdag 12 augustus 1925 ziet Frankrijk de Franse vliegenier Ludovic Arrachart terugkeren naar zijn bodem, de laatste is teruggekeerd van een lange reis waarin hij een rondreis door Europa heeft gemaakt. Een reis die hij maakte in het gezelschap van Henri Carol, niemand minder dan een ingenieur van de firma Lorraine-Dietrich. De twee mannen hebben deze reis in drie etappes afgelegd: van Parijs naar Constantinopel, vervolgens van Constantinopel naar Moskou en ten slotte van Moskou naar Parijs.

Het is geïnstalleerd aan de besturing van een tweezits vliegtuig van het tweedekkertype, namelijk een Potez 25 GR met een spanwijdte van 14 meter en een hefoppervlak van 46 vierkante meter, uitgerust met een Lorraine-Dietrich-motor van 12 cilinders in W die in staat is om 450 pk en zelfs 480 pk piek dat vliegenier Ludovic Arrachart deze luchtaanval ondertekende, die op 10 augustus 1925 begon vanaf het vliegveld van Villacoublay.
Via Belgrado, Constantinopel, Boekarest, Moskou, Warschau en Kopenhagen keerde hij op 12 augustus 1925 terug naar het vliegveld van Le Bourget, waar Henri Potez, Louis Blériot en de staatssecretaris van luchtvaart, de heer Laurent Eynac. 39 uur vliegen zal nodig zijn geweest om de 7.420 kilometer van deze reis af te leggen, met een gemiddelde snelheid van 190 kilometer per uur.

Add a Comment

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert