VINCI Airports: haar beheer van luchthavens in de Dominicaanse Republiek verlengd tot 2060

VINCI-luchthavensdealer sinds 2016 zes luchthavens in de Dominicaanse Republiek via zijn Dochteronderneming van Aerodomis zojuist toegekend door de regering van de Dominicaanse Republiek a Verlenging van 30 jaar van haar huidige concessiecontract, waarvan de afloop aanvankelijk was vastgesteld op 2030.

Als onderdeel van nieuw concessiecontract van 2030 tot 2060VINCI Airports zal verantwoordelijk zijn voor de financiering, exploitatie, onderhoud, uitbreiding en modernisering van de concessieluchthavens. VINCI Airports zal met name een nieuwe passagiersterminal bouwen en exploiteren op de luchthaven van Santo Domingo, en zal de uitvoering van zijn milieuactieplan voortzetten, met name door de ontwikkeling van zonne-energiecentrales, een afvalwaterzuiveringsinstallatie en afvalsorteercentra.

Een eerste betaling van $775 miljoen zal door Aerodom worden gedaan aan de Dominicaanse staat, terwijl het bedrijf gedurende de concessieperiode ook $830 miljoen zal investeren in luchthaveninfrastructuur, inclusief $250 miljoen voor de nieuwe terminal die in Santo Domingo zal worden gebouwd.

Sinds Aerodom zich bij het netwerk van VINCI Airports heeft aangesloten, is het verkeer op zijn luchthavens tussen 2016 en 2019 met 6% per jaar gestegen en tussen januari en november 2023 met 17% gestegen ten opzichte van het niveau van 2019 in dezelfde periode. In 2022 zal de bijdrage van Aerodom aan de omzet en Ebitda van VINCI respectievelijk €191 miljoen en €161 miljoen bedragen (Ebitda-marge van 84,5%).

De zes luchthavens in de Dominicaanse Republiek die door Aerodom worden beheerd, zijn Santo Domingo Capital Airport, de internationale luchthavens van Puerto Plata, Samaná, La Isabela en Barahona, evenals de Arroyo Barril National Airport.

@VINCI Luchthavens

Add a Comment

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert