India: Qatar Airways heractiveert haar samenwerking met IndiGo

De luchtvaartmaatschappij qatarairways en de Indiase lage kosten Indigo hebben hun codeshare-overeenkomst opnieuw geactiveerd, die nu zeven steden in India bestrijkt die via Doha met tot 150 bestemmingen zijn verbonden. Privilege Club-klanten zullen binnenkort verdienen Avios op alle codeshare-vluchten die door IndiGo worden uitgevoerd.

Aangekondigd eind 2019 en vervolgens opgeschort in het licht van reisbeperkingen in verband met de Covid-19-pandemie, werd de samenwerking tussen de Qatarese nationale onderneming en de Indiase specialist in goedkope vluchten opnieuw geactiveerd na de opheffing van de schorsing op eind maart internationale lijnvluchten door Indiase regering. Qatar Airways opereert momenteel vanuit Doha Hamad Internationaal 190 vluchten per week van en naar 12 bestemmingen in India, namelijk de luchthavens Delhi, Mumbai, Hyderabad, Bengaluru, Chennai, Kochi, Kozhikode, Ahmedabad, Amritsar, Goa, Kolkata en Thiruvananthapuram. IndiGo exploiteert momenteel 154 wekelijkse vluchten naar Doha vanuit acht steden in Indiawaaronder Mumbai, Delhi, Hyderabad, Bangalore, Chennai, Kochi, Kozhikode en Kannur.

Als onderdeel van deze uitgebreide codeshare-overeenkomst zal Qatar Airways zijn code QR marketing op door IndiGo uitgevoerde vluchten tussen Doha en Delhi, Mumbai en Hyderabad vanaf 25 april 2022, en op die naar Chennai, Bengaluru, Kochi en Kozhikode vanaf 9 mei. Dankzij de deal kunnen passagiers van India’s grootste luchtvaartmaatschappij „profiteren van naadloze en gemakkelijke verbindingen met het volledige routenetwerk van de luchtvaartmaatschappij, inclusief Noord-Amerika, Europa, Afrika en India. Azië/Australië“.

Daarnaast kunnen programmaleden loyaliteit Alliance Company Privilege Club Een wereld „zullen profiteren van de strategische samenwerking“, aangezien ze binnenkort Avios kunnen verdienen op alle codeshare-vluchten die door IndiGo worden uitgevoerd. Evenzo zijn de „gulle bagageregels van Qatar Airways, die vooral belangrijk zijn voor internationale reizigers“, van toepassing op alle codeshare-vluchten.

Qatar Airways Group Chief Executive Akbar Al Baker zei in een verklaring: de heractivering van ons strategisch partnerschap met IndiGo is een nieuwe mijlpaal in de ontwikkeling van de luchtvaart tussen de staat Qatar en India. Samen bieden Qatar Airways en IndiGo meer dan 340 vluchten per week naar 13 bestemmingen in India. Nooit eerder was ons partnerschap met IndiGo sterker en de hervatting van onze strategische samenwerking toont de veerkracht, wendbaarheid en toewijding die beide partners hebben getoond bij het overwinnen van de uitdagingen van de pandemie. „.

Ronojoy Dutta, Managing Director van IndiGo, voegde toe: We zijn verheugd om onze codeshare-overeenkomst met Qatar Airways, een van de snelst groeiende luchtvaartmaatschappijen ter wereld, opnieuw te activeren. We zijn ervan overtuigd dat dit sterke partnerschap niet alleen de kansen voor klanten zal vergroten, maar ook zal leiden tot de handel en de toerisme in beide landen. Met de versoepeling van de beperkingen, denken we dat dit economische groei zal creëren dankzij de naadloze landelijke connectiviteit van IndiGo „.

India: Qatar Airways heractiveert haar samenwerking met IndiGo 1 Air Journal

©Airbus/AJ

Add a Comment

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert