India: Jet Airways mag weer opstijgen

Geaard sinds april 2019, Jet Airways meldde gisteren dat ze een nieuwe hebben gekregen luchtvaartmaatschappijcertificaat van de Indiase luchtvaartregulator om binnenkort zijn commerciële vluchten.

Jet Airways, ooit de grootste particuliere luchtvaartmaatschappij van India, stopte met vliegen in april 2019 nadat het faillissement had aangevraagd met $ 1,6 miljard aan schulden en duizenden werknemers zonder loon achterliet. Vandaag, voor Jet Airways, de toekenning door de Indian Civil Aviation Authority van een nieuw Air Operator’s Certificate “ was de laatste stap in een uitgebreid regelgevings- en nalevingsproces met verschillende procedurele controles voor de operationele gereedheid van de luchtvaartmaatschappij.”

In oktober 2020 had het nieuwe investeerders gevonden die groen licht kregen van schuldeisers voor een herstart van de activiteiten. En afgelopen juni zei ze dat de Indiase handelsrechtbank een stimuleringspakket had goedgekeurd dat was ingediend door een consortium bestaande uit het in Londen gevestigde bedrijf Kalrock Capital en de in de VS gevestigde Indiase zakenman Murari Lal Jalan uit de Verenigde Arabische Emiraten.

Daar “ nieuws Jet Airways is nu van plan om eind 2022 of begin 2023 binnenlandse vluchten tussen Delhi en Mumbai opnieuw op te starten, gevolgd door routes naar Zuidoost-Azië en het Midden-Oosten, en vervolgens langeafstandsvluchten. Maar het heeft nog maar negen vliegtuigen over, vergeleken met 123 op het hoogtepunt van zijn glorie: twee Boeing 737-800’s, één 737-900 en vijf 777-300ER’s. De nieuwe aandeelhouder, het Jalan-Kalrock-consortium, zou daarom onderhandelingen zijn begonnen met Boeing en Airbus om tot honderd single-aisle-vliegtuigen aan te schaffen, met een budget van ongeveer 12 miljard dollar.

India: Jet Airways mag weer opstijgen 1 Air Journal

@Jet Airways

Add a Comment

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert