Thai Airways fuseert met Thai Smile om ‚verliezen te verminderen‘

Thai Airways International (THAI) Public Company Limited heeft vrijdag bekendgemaakt dat het van plan is te fuseren met Thaise glimlach om „verliezen te verminderen“. Eind dit jaar moet het plan worden goedgekeurd.

Piyasvasti Amranand, voorzitter van de THAI-commissie die toezicht houdt op de rehabilitatie van de luchtvaartmaatschappij, zei de herstructurering was al een tijdje overwogen en was altijd onderdeel van het plan geweest. “Er is een studie aan de gang over het fusieproject om het businessplan onder een uniforme strategische richting te herzien. We hopen dat het in mei stopt”specificeert hij in opmerkingen die zijn weergegeven op de Bangkok Post. Het plan zal worden voorgesteld aan een commissie van schuldeisers voordat het ter goedkeuring wordt voorgelegd aan minister van Transport, Saksayam Chidchob. einde van het jaar.

De herstructureringsstrategie is erop gericht gefedereerd al de dochterondernemingen in een alleen operatie inclusief centraal management, personeel, cabinepersoneel, piloten en backofficesystemen om vaste kosten en bedrijfskosten te verlagen. Het bedrijf hoopt ook meer efficiëntie te bereiken op het gebied van human resources en vliegtuigen. De CEO van Thaise Luchtwegen, Chai Eamsiri, zei dat het plan het beheer en de dienstregelingen zou vereenvoudigen en de luchtvaartmaatschappij zou helpen om alle vluchten soepel te laten verlopen. De fusie zou geen invloed hebben op het rehabilitatieplan of de diensten van THAI. Alle 800 medewerkers van Thai Smile zou behouden blijven.

Als de fusie doorgaat, zal de capaciteit van Thai Airways worden vergroot, terwijl de vlieguren van Thai Smile zullen dalen van negen naar ongeveer 12-13 per dag. Hierdoor kan het budget met 30% worden verlaagd. Bovendien is het bedrijf van plan alleen te gebruiken Thai Airways-keukenzonder daarom een ​​beroep te doen op externe leveranciers.

Dat meldt de afdeling Business Development van het ministerie van Handel. Thaise glimlach heeft opgenomen verliezen sinds de oprichting ervan. Van 2013 tot 2021 boekte de luchtvaartmaatschappij een cumulatief verlies van bijna 16 miljard baht ($ 460 miljoen).

Thai Airways gaat fuseren met Thai Smile om 'verliezen te verminderen' 1 Air Journal

Add a Comment

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert