Frankrijk: een voorschot van 150 miljoen euro om luchthavens te helpen bij hun veiligheidsmissies

De minister van Verkeer, Jean-Baptiste Djebbari, heeft gisteren aangekondigd dat de regering zou instemmen met een voorschot

@Securitas

De minister van Verkeer, Jean-Baptiste Djebbari, heeft gisteren aangekondigd dat de regering zou instemmen met een voorschot van 150 miljoen euro in 2022 om luchthavens te helpen de kosten van hun veiligheidsmissies.

De regering had al 300 miljoen euro voorgeschoten in 2020 en ook 250 miljoen voor 2021, terwijl de Covid-19-pandemie, met zijn reisbeperkingen, de financiën van de hele luchtvervoersector heeft opgedroogd. “ Voor 2022 zijn we van plan 150 miljoen euro meer voor te schieten, met evaluatie in de loop van het jaar, in beheer », verklaarde de minister, Jean-Baptiste Djebbari, in een video-uitzending bij de sluiting van het congres van de Unie van Franse luchthavens (UAF). Met deze enveloppe komt het totaalbedrag aan voorschotten voor veiligheidsmissies dus op 700 miljoen euro, waarvan de regering afgelopen maart bekendmaakte dat ze tussen 2024 en 2030 terugbetaalbaar zouden zijn.

In normale tijden is de kosten van veiligheidsmissies op de luchthaven – de controle van passagiers en hun bagage, brandweer- en dierencontrolediensten, en milieucontroles – valt onder de „luchthavenbelasting“, geheven op de prijs van tickets en de tarieven van de vracht. Maar de ineenstorting van het passagiersverkeer heeft de kassa’s op de luchthavens doen opdrogen. De staat zorgt van zijn kant voor de „soevereine missies“ van veiligheid die de controles van douane en grenzen zijn.

Vóór de gezondheidscrisis vertegenwoordigden deze veiligheidsmissies op de luchthaven een budget van één miljard euro per jaar, en ondanks de voorgeschoten 250 miljoen, „ Vandaag, met de waargenomen daling van het verkeer, is er nog steeds een gebrek aan 100 miljoen euro om al onze soevereine missies voor het lopende jaar te dekken », aldus Thomas Juin, pas herkozen als voorzitter van het UAF. Volgens hem zou het voorspelde tekort voor 2022 oplopen tot 180 miljoen euro, hoger dan het door Jean-Baptiste Djebbari aangekondigde voorschot.

Frankrijk: een voorschot van 150 miljoen euro om luchthavens te helpen bij hun veiligheidsmissies 1 Air Journal

@ADP

365 dagen per jaar houdt Air-Journal u gratis op de hoogte. Ondersteun de site met een donatie, neem deel aan de ontwikkeling ervan!
Ik doe een donatie


https://www.air-journal.fr/2021-11-27-france-une-avance-de-150-millions-deuros-pour-aider-les-aeroports-dans-leurs-missions-de-securite- 5231911.html

Add a Comment

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert