7 juli 1946 in de lucht: vliegtuigcrash op huizen

Luchtvaart geschiedenis – 7 juli 1946. Op 7 juli 1946 zal de stad Beverly Hills het toneel zijn van een vreselijke vliegtuigcrash: er zal inderdaad een vliegtuig neerstorten op drie huizen. Laatstgenoemde, een XF-11 van de Amerikaanse vliegtuigbouwer Hughes Aircraft, maakte toen zijn allereerste luchtuitstapje, met piloot Howard Hughes aan het roer.

De vliegenier verloor tijdens deze testvlucht vanaf het vliegveld van Culver City in de Verenigde Staten de controle over het vliegtuig en stortte uiteindelijk neer. Een ongeluk waar hij desondanks levend uit zal komen, maar wel ernstig gewond zal raken. Een drama dat wordt verklaard door een lek in het oliecircuit, waardoor één van de twee tegengesteld draaiende propellers van het vliegtuig defect raakt. Nadat zijn poging om op een golfbaan te landen is mislukt, zal Howard Hughes zijn vlucht op huizen voltooien.

Ter herinnering, de Hughes Aircraft XF-11 is een verkenningsvliegtuig met een spanwijdte van 30 meter en een vleugeloppervlak van 91,3 vierkante meter, aangedreven door twee blokken van 28 Pratt & Whitney-cilinders, die elk 3000 pk kunnen leveren.

Add a Comment

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert