De FNAM verwelkomt de goedkeuring van de wet die het staken van luchtverkeersleiders regelt – Air Journal

De Nationale Federatie van Luchtvaart en Handel (FNAM) verwelkomde de goedkeuring, woensdag door het Parlement,

@Stocklib-Maksim Shmeljov

Daar Nationale Federatie van Luchtvaart en haar beroepen (FNAM) verwelkomde de goedkeuring, woensdag door het parlement, van de wet met betrekking tot de voorspelbaarheid vanorganisatie van luchtvaartnavigatiediensten in geval van sociale onrust.

Sinds september 2022 heeft het Franse luchtvervoer te maken gehad met meer dan veertig dagen stakingen door technici van de luchtnavigatiecontrole (ICNA). De gevolgen van deze zogenaamde ‘solidariteitsstakingen’ voor passagiers en de activiteiten van Franse en buitenlandse luchtvaartmaatschappijen waren zeer aanzienlijk. De kosten van annuleringen voor de exploitanten werden dus geschat op gemiddeld 8 miljoen euro per dag en de kosten van vertragingen op nog eens 6 miljoen euro per dag.», aldus de FNAM, onder verwijzing naar cijfers van Eurocontrol.

In Frankrijk gevestigde luchtvaartmaatschappijen en hun passagiers, die het zwaarst getroffen worden door deze stakingsbewegingen, eisen al jaren de invoering door de staat van een systeem dat een betere voorspelbaarheid voor passagiers garandeert in de vorm van een verplichting voor luchtverkeersleiders om individueel minstens 48 uur vóór het begin van het conflict hun voornemen kenbaar maken om te staken », onderstreepte de FNAM.

Dit gebeurt met de aanneming van deze wet gericht op het organiseren van luchtvaartnavigatiediensten in het geval van een sociale beweging: van nu af aan zullen de stakende luchtverkeersleiders -“het ontbreken daarvan zal waarschijnlijk rechtstreeks van invloed zijn op de voltooiing van vluchten», aldus senator Vincent Capo-Canellas (Centrist Union) op initiatief van dit wetsvoorstel, hebben de verplichting om zich minimaal 48 uur vóór het begin van hun staking individueel aan te geven, zodat luchtvaartmaatschappijen vluchtannuleringen kunnen organiseren en beperken. In de Nationale Vergadering werd de tekst aangenomen met 85 stemmen tegen 30, terwijl links zich ertegen verzette en de tekst beschouwde als „een bedreiging voor het stakingsrecht„.

Als reactie hierop hebben de minderheidsvakbonden die de luchtverkeersleiders vertegenwoordigen, waaronder de CGT en Force Ouvrière, een stakingsaankondiging ingediend voor deze maandag 20 november 2023. Tot nu toe moeten de vakbonden in de luchtverkeersleiding een stakingsaankondiging vijf dagen vóór een beweging indienen. , maar stakers hoeven hun individuele deelname niet aan te geven, in tegenstelling tot andere werknemers in de luchtvervoersector (wet-Diard aangenomen in 2012).

De regering van haar kant heeft zich ertoe verbonden de voorwaarden van het systeem van minimale dienstverlening, dat sinds 1985 op luchtverkeersleiders van toepassing is, te herzien. Tussen 2005 en 2016 registreerde Frankrijk 249 dagen van luchtverkeersleidingsstakingen, vergeleken met 34 dagen in Italië. 44 in Griekenland, en minder dan tien in de andere lidstaten, volgens gedeputeerde Damien Adam (renaissance), die de tekst naar de Nationale Vergadering bracht.

Orly @Air Journal

Add a Comment

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert