80 vrachtvliegtuigen voor Air India?

De luchtvaartmaatschappij Air-India kon bestellen tot 80 nieuwe vrachtvliegtuigende activiteit vracht tot nu toe beperkt tot de ruimen van zijn passagiersvliegtuigen om een ​​“significante bron“ van zijn inkomsten te worden. Er moet ook in geïnvesteerd worden MRO.

Na het ondertekenen van intentieverklaringen voor 470 Airbus en Boeing toegewijd aan haar passagiers, zou het Indiase nationale bedrijf dat nu in handen is van de Tata-groep kunnen kijken naar vracht, waar zijn goedkope rivalen IndiGo en SpiceJet hun eerste stappen hebben gezet. Geen van de 118 vliegtuigen van Air India is bestemd voor vracht, maar de Business Standard begrijpt dagelijks dat een bestelling voor 80 nieuwe vliegtuigen in de komende 20 jaar mogelijk is om te voldoen aan de snel groeiende vraag in het land, met name op het gebied van e-commerce.

We onderzoeken de mogelijkheid om vrachtvliegtuigen in het netwerk te introduceren, zowel direct als in samenwerking met partners Air India vertelde de Daily, eraan toevoegend dat vrachtinkomsten naar verwachting „een aanzienlijk deel van de inkomsten van de luchtvaartmaatschappij“ zullen uitmaken – zonder verder uit te weiden. Air India Cargo, gesloten in 2012 maar dat nog steeds vracht in het ruim van passagiersvliegtuigen beheert, heeft 56 binnenlandse bestemmingen en een paar in het buitenland (waaronder Frankfurt en Saoedi-Arabië)

Daar onderhoud is een ander interessant onderwerp voor het bedrijf van Sterren Alliantieen in het bijzonder haar voormalige dochteronderneming MRO AI Engineering Services Limited (AIESL), te koop aangeboden door de overheid en waaraan zij 90% van het onderhoud uitbesteedt – maar slechts tot het einde van het jaar. Air India zou neigen naar een alliantie, ofwel met Lufthansa Techniek ofwel met AFI KLM E&M. Alleen de eerstgenoemde heeft een gunstig advies uitgebracht over de kwestie en merkte in The Economic Times op dat het al faciliteiten in India heeft.

80 vrachtvliegtuigen voor Air India?  1 Luchtjournaal

©Airbus

80 vrachtvliegtuigen voor Air India?  2 Luchtjournaal

©Boeing

Add a Comment

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert