Volgens OAG de meest stipte luchtvaartmaatschappijen en luchthavens

Het Luchtvaart Informatie Platform OAG (Officiële luchtvaartgids) publiceerde zijn ranglijst van de meest punctuele luchtvaartmaatschappijen en luchthavens in de wereld anno 2022.

Van 20 beste van grote luchtvaartmaatschappijen Japan staat op de eerste plaats met All Nippon Airways, op de eerste plaats met een on-time performance (OTP) van 88,79%, gevolgd door Japan Airlines (OTP 88,07%). LATAM Airlines (OTP 85,03%) staat op de derde plaats, Azul Airlines (OTP 84,87%) op de vierde plaats en IndiGo op de vijfde plaats (OTP 83,51%).

Vijf Noord-Amerikaanse luchtvaartmaatschappijen vervolledigen de Top 10, met Delta Air Lines (OTP 81,79%) op de zesde plaats, gevolgd door Alaska Airlines, United Airlines, American Airlines en Spirit Airlines. Vijf Europese luchtvaartmaatschappijen behoren tot de TOP 20, waaronder KLM die op de 11e plaats staat (OTP 73,06%) en Air France op de 12e plaats (OTP 72,10%).

De meest actuele luchtvaartmaatschappijen en luchthavens, volgens OAG 1 Air Journal

Van 20 eerste lage kosten ter wereldhet Duitse bedrijf Eurowings (OTP 95,26%) op de eerste plaats, gevolgd door AirAsia Thailand (OTP 92,33%), Jeju Air (OTP 91,84%), Azul Airlines (OTP 84,87%) en Sky Airlines (OTP 84,82%).

Van 20 beste megaluchthavens ter wereld, Tokyo-Haneda behaalde de eerste plaats (OTP 88,06%), gevolgd door een lange lijst van Amerikaanse luchthavens. Het OTP van de grote luchthavens in Europa werd getroffen door de problemen met de operationele middelen tijdens de zomerperiode, voornamelijk als gevolg van een gebrek aan personeel. Daarmee zitten de eerste Europese hubs (Amsterdam, Parijs-CDG en Londen-Heathrow) aan de staart van de TOP 20.

De meest actuele luchtvaartmaatschappijen en luchthavens, volgens OAG 2 Air Journal

Wereldwijde prestaties op het gebied van stiptheid bereiken een niveau dat voor de pandemie ongezien was, dankzij de inspanningen van vervoerders om de operationele druk en vertragingen te verlichten zei OAG-hoofdanalist John Grant. “ Het vertrouwen in de hervatting van het reizen groeit nu luchtvaartmaatschappijen nieuwe vliegtuigorders plaatsen, nieuwe routes aangekondigd en arbeidsproblemen lijken te verminderen „.

De volledige ranglijst Punctualiteit League 2023 kan worden gedownload (door een formulier in te vullen) op de OAG-website.

Add a Comment

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert