13 oktober 1909 in de lucht: Het Nationaal Conservatorium voor Kunsten en Ambachten verwelkomt de Blériot XI

Luchtvaartgeschiedenis – 13 oktober 1909. Op deze woensdag 13 oktober 1909 trekt een grote processie door de straten van Parijs, voor de ogen van vele inwoners die de reis hebben gemaakt om het apparaat te zien dat Blériot XI doopte. De laatste gaat op deze dag naar het National Conservatory of Arts and Crafts.

Een inwijding voor het vliegtuig bedacht door de Franse luchtpionier Louis Blériot en zijn sidekick Raymond Saulnier, die, ter herinnering, het onderwerp is van zoveel onderscheidingen omdat Louis Blériot de eerste was die erin slaagde om de Engelse Channel, wat hem de Daily Mail Prize opleverde. Inderdaad, op 25 juli 1909 vloog Blériot van Calais naar Dover, met de Blériot XI, namelijk een eendekker met een Alesandro Anzani-motor van 3 cilinders met een vermogen van 25 pk. Een luchtaanval van 37 minuten. Aan dit apparaat zal Blériot ook zijn overwinning in de aartsdiakenprijs te danken hebben.

De voorzitter van de verbeteringsraad van het Conservatorium, de heer Painlevé, zal op 13 oktober 1909 een toespraak houden bij de aankomst van het vliegtuig dat te zien was op de vliegshow van Grand Palais, voordat hij toetrad tot het National Conservatory of Arts and Professions.

Add a Comment

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert