Alderney verkoopt zijn enige vliegtuig met een volledig turbopropvloot: Air Journal

Alderney Air Servicesde regionale luchtvaartmaatschappij gevestigd in Guernsey op de Kanaaleilanden plannen aangekondigd om zijn enige vliegtuig, a Embraer 195waardoor de vervoerder weer een volledig operationele exploitant wordt turboprop voor het eerst sinds 2014.

De luchtvaartmaatschappij is van plan het vliegtuig met 122 zitplaatsen (geregistreerd G-NSEY), dat zij al negen jaar exclusief in bezit heeft, te verkopen en de opbrengst van de verkoop te gebruiken voor lease twee extra ATR72-600’s, waarvan het bedrijf er al drie in portefeuille heeft. vloot, naast een paar Dornier 228-200’s. De Embraer wordt exclusief door de luchtvaartmaatschappij gebruikt voor de exploitatie van haar vlaggenschiproute tussen Guernsey (GCI) en Guernsey Airport. Londen-Gatwick (LGW), die tijdens de spitsuren tot zes keer per dag bedient.

In een verklaring zei Alderney dat het gebruik van meer ATR 72-600-vliegtuigen zou helpen bij het verwezenlijken van zijn vijfjarige strategie om een “meer gestroomlijnde en efficiënte service”. De luchtvaartmaatschappij hoopt ook dat de vlootwijzigingen minder hinder voor de passagiers zullen veroorzaken. Er waren verschillende incidenten gedurende de periode dat de Embraer aan de grond stond vanwege technische problemen.

Deze problemen dwongen de vervoerder zijn diensten te annuleren of vliegtuigen van derden te charteren om het gat op te vullen, beide kostbare oplossingen voor zo’n klein bedrijf. Dit zal ook de personeelsbezetting vergemakkelijken, aangezien er alleen nog maar personeel hoeft te worden geworven piloten en technici gespecialiseerd in hetzelfde type vliegtuig. Alderney bevestigde dat door het verlies van het vliegtuig de totale passagierscapaciteit niet zal afnemen, en nee functie zal niet verloren gaan. Al het huidige personeel krijgt de mogelijkheid om zich om te scholen op ATR-vliegtuigen.

De luchtvaartmaatschappij is van plan in totaal negen dagelijkse vluchten naar Londen-Gatwick uit te voeren met behulp van de ATR, een stijging van drie retourvluchten ten opzichte van de huidige zes. De luchtvaartmaatschappij is ook van plan om in 2018 vluchten naar Parijs te starten 2024 en blijft twaalf andere bestemmingen op zijn huidige netwerk bedienen.

Nico Bezuidenhout, CEO van Alderney, meent dat “Dit project markeert het begin van een aanzienlijke inspanning om een ​​winstgevendere en efficiëntere luchtvaartmaatschappij te runnen, wat onvermijdelijk een positieve impact zal hebben op de algehele ervaring van onze klanten. » “Dit is een spannende tijd voor Alderney, en we kijken allemaal uit naar de voordelen die dit met zich mee zal brengen. » De luchtvaartmaatschappij zegt te verwachten dat het project volgend jaar voltooid zal zijn.

©ATR

Add a Comment

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert