Ryanair: staking van Belgische hostesses en stewards op Nieuwjaar

Stewardessen en stewards van Ryanair gevestigd in België worden opgeroepen om op 30 en 31 december, 1 januari, te stoppen met werken

@ Luchthaven Brussel Zuid-Charleroi

De Ryanair-stewardessen gebaseerd in België worden geroepen stop werk op 30 en 31 december, 1 januari en 7 en 8 januari maakten de Belgische vakbonden CNE en ACV Puls bekend.

Deze stakingsoproep maakt deel uit van een langdurige impasse tussen de Belgische vakbonden en het management van de Ierse lagekostenmaatschappij, beschuldigd van het overtreden van de arbeidswet: “We willen dat Ryanair de Belgische wet respecteert en stopt met het agressieve en afschuwelijke beleid ten aanzien van haar personeel“, vertelde AFP Didier Lebbe, permanent secretaris van de CNE, die ook de Belgische staat vraagt ​​om Ryanair voor de rechter te slepen. Volgens de vakbondsman zal de sociale beweging sterk worden gevolgd door het cabinepersoneel en moet dit leiden tot veel annuleringen van vluchten.

Verschillende stakingen hebben Ryanair dit jaar al aan de grond gehouden in België. De vakbonden veroordelen de onwettige druk die op het vliegend personeel wordt uitgeoefend om hen ertoe aan te zetten af ​​en toe op andere bases in het buitenland te gaan werken, met name in Dublin, waar de Ierse low cost een gebrek aan mankracht heeft. Ze beschuldigen de directie er ook van haar Belgische werknemers niet correct aan te geven bij de sociale zekerheid en lonen te betalen die soms onder het wettelijk minimum liggen.

Ryanair: staking van Belgische hostesses en stewards op oudejaarsavond 1 Air Journal

©Ryanair

Add a Comment

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert