Frankrijk: stakingsbericht voor luchtverkeersleiders voor 15 september

De SNCTAde meerderheidsvereniging van Luchtverkeersleidersingediend een stakingsaankondiging voor vrijdag 15 septembermidden in de Rugby World Cup, om de oprichting te eisen van salarisonderhandelingen.

De vakbond kondigt een dag van mobilisatie aan over “alle controleurs
luchtvaartmaatschappijen en verkeerswachten op vrijdag 15 september 2023 vanaf het begin van de dienst
van de ochtend- tot het einde van de nachtdienst“. Hij hekelt“de stilte van de DGAC in het licht van de inflatiesituatie, ondanks de meerdere waarschuwingen van de SNCTA“.

Net als alle Europese dienstverleners zijn er Europese prestatieplannen van toepassing die voorzien in inflatiecompensatie via een overeenkomstige aanpassing van het royaltytarief, en dus van de inkomsten.“, herinnert zich de SNCTA, die vereist dat “Er wordt eindelijk op de juiste manier rekening gehouden met deze mechanismen en er komt een einde aan het ongerechtvaardigde dogmatisme van de overheid, dat de uitval ten opzichte van de Europese tegenhangers accentueert en zowel de prestaties als de koopkracht van luchtverkeersleiders devalueert“.

Deze staking van de luchtverkeersleiders op 15 september zal plaatsvinden een maand vóór de algemene mobilisatie op verzoek van de intervakbond (CFDT, CGT, FO, CFTC, CFE-CGC, Unsa, Solidaires, FSU), op 13 oktober. in Le continuïteit van de talrijke demonstraties tegen de pensioenhervorming.

Frankrijk: stakingsaankondiging voor luchtverkeersleiders voor 15 september 1 Air Journal

@ENAV

Add a Comment

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert