Eindelijk motoren voor Boom’s supersonic (video)

Boom Supersonic onthuld op woensdag Symfonieeen nieuwe aandrijfsysteem ontworpen en geoptimaliseerd voor haar supersonisch vliegtuig Ouverture. Met een zeer ambitieus schema gericht op typecertificering in 2029.

Het Amerikaanse bedrijf dat sinds de Concordegebruikt door de luchtvaartmaatschappijen Air France en British Airways en in 2003 buiten dienst gesteld, gepresenteerd op 13 december 2022 een motorisering speciaal ontwikkeld voor zijn toekomstige supersonische vliegtuig Overture. Symfonie wordt een middelgrote bypass-turbofan met dezelfde basismotorarchitectuur die momenteel alle moderne commerciële vliegtuigen aandrijft. In tegenstelling tot subsonische turbofans, zal dit nieuwe voortstuwingssysteem een ​​door Boom ontworpen motor bevatten met „axiaalsymmetrische supersonische inlaat, geluidsarm uitlaatmondstuk met variabele geometrie en passief gekoelde hogedrukturbine“. Geoptimaliseerd voor 100% duurzame vliegtuigbrandstof (SAF), zal de Symphony een lanceringsstuwkracht hebben van 35.000 lbs, en „additieve fabricage voor een laag gewicht, laag aantal onderdelen en lagere montagekosten“.

Het nieuwe voortstuwingssysteem van de supersonische Overture, nog steeds viermotorig maar nu getoond met gondels die verder uit elkaar lijken te staan ​​onder de vleugels, zal werken “op netto nul koolstof » en zullen de geluidsniveaus opgelegd door de toezichthouder, vervolgt de vliegtuigbouwer. “In vergelijking met afgeleide benaderingen zal Symphony naar verwachting 25% meer tijd onder de vleugel doorbrengen, en aanzienlijk minder onderhoud, waardoor de tijd met 10% wordt verminderd operatie kosten vliegtuigpakketten voor luchtvaartklanten“.

Boom werkt samen met drie „industrieleiders“ om Symphony te ontwikkelen, waaronder Florida Turbine Technologies (FTT) voor motorontwerp, GE-additief voor ontwerpadvisering op het gebied van additieve technologie en StandaardAero voor onderhoud. FTT, een business unit van Kratos Defense & Security Solutions, Inc. vanwege zijn motorontwerp, heeft toonaangevende expertise op het gebied van supersonisch motorontwerp, „inclusief sleutelingenieurs“ in het team dat verantwoordelijk is voor het ontwerpen van de motoren. dat stuwt de F-22 en F-35. StandardAero, l’une des plus grandes entreprises indépendantes de maintenance, de réparation et de révision de l’industrie aérospatiale (MRO), vise à fournir « des opérations fiables et économiques » et des services de maintenance « pendant toute la durée de vie de vliegtuig. Boom zal ook profiteren van de ervaring van StandardAero als supersonische motormonteur.

Nu het Symphony-ontwerp al aan de gang is, is Overture „op schema“ om de typecertificering in 2029, verzekert de fabrikant. De productie zal naar verwachting in 2024 beginnen in de superfabriek van Overture in Greensboro, North Carolina, met een uitrol in 2026 en een eerste vlucht in 2027.

De ingrijpend gewijzigde toekomstige Overture, die afgelopen augustus werd gepresenteerd, zal groter zijn dan het oorspronkelijke project, met een ander vleugelprofiel en vooral vier motoren (zoals de Concorde). Hij moet dragen 65 tot 80 passagiers met twee keer de snelheid van de huidige vliegtuigen en op 100% duurzame vliegtuigbrandstof (SAF)”, vliegen op Mach 1.7 boven het water met een bereik van 4.250 zeemijl.

Het ontwikkelen van een supersonische engine speciaal voor Overture biedt verreweg de beste waardepropositie voor onze klanten. Dankzij het Symphony-programma kunnen we onze klanten een economisch en ecologisch duurzaam supersonisch vliegtuig bieden – een onbereikbare combinatie met de huidige beperkingen van afgeleide motoren en industriestandaarden. “, aldus Blake Scholl, oprichter en CEO van Boom Supersonic in een persbericht.

Volgens zijn beste klant de luchtvaartmaatschappij United Airlinesdie 15 exemplaren „bestelden“ met 35 opties, het Boom-team “ begrijpt wat we nodig hebben om een ​​geweldige ervaring voor onze passagiers te creëren, en we kijken uit naar een United supersonische vloot aangedreven door Symphony „. Verenigd en Boom“ delen een passie om de wereld drastisch toegankelijker te maken door middel van duurzaam supersonisch reizen zei Mike Leskinen, president van United Airlines Ventures.

Eindelijk motoren voor Boom's supersonic (video) 1 Air Journal

©Boom Supersonisch

Eindelijk motoren voor Boom's supersonic (video) 2 Air Journal

©Boom Supersonisch

Eindelijk motoren voor Boom's supersonic (video) 3 Air Journal

©Boom Supersonisch

Add a Comment

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert