Toerisme in de Filippijnen: duikplekken behoren tot de beste ter wereld

De Filippijnen worden om verschillende redenen beschouwd als een van de beste duikplekken ter wereld:

 1. Uitzonderlijke mariene biodiversiteit : De Filippijnen herbergen een ongelooflijke mariene diversiteit, met kleurrijke koraalriffen, een veelheid aan tropische vissoorten, haaien, roggen, zeeschildpadden, octopussen en nog veel meer. De biodiversiteit is een van de rijkste ter wereld, waardoor het een paradijs is voor duikers.

 2. Ideale duikomstandigheden : Filippijnse wateren bieden ideale duikomstandigheden met vaak uitstekend zicht, warme temperaturen het hele jaar door (rond de 27-30°C) en gematigde stromingen, waardoor duiken plezierig en veilig wordt.

 3. Diverse duikplekken : De Filippijnen bieden een grote verscheidenheid aan duikplekken, van ondiepe koraalriffen tot steile drop-offs en historische scheepswrakken. Elke locatie biedt een unieke ervaring, geschikt voor duikers van alle niveaus.

 4. Toegankelijkheid : Met meer dan 7.000 eilanden bieden de Filippijnen talloze duikmogelijkheden die toegankelijk zijn vanaf belangrijke toeristische bestemmingen zoals Boracay, Palawan, Cebu, Bohol en nog veel meer. Er zijn ook meer afgelegen en ongerepte bestemmingen voor duikers die op zoek zijn naar avontuur.

 5. Cultuur en gastvrijheid : Naast duiken bieden de Filippijnen een rijke culturele ervaring, met een heerlijke keuken, levendige tradities en gastvrije en warme mensen, waardoor duiktrips nog gedenkwaardiger worden.

Over het geheel genomen zijn de Filippijnen een waar paradijs voor duikers, met een unieke combinatie van mariene biodiversiteit, ideale duikomstandigheden, gevarieerde locaties en warme gastvrijheid. Om naar de Filippijnen te reizen en te gaan duiken, zijn hier enkele stappen die u moet volgen:

 1. Zorg voor een geldig paspoort : Zorg ervoor dat uw paspoort nog minimaal zes maanden geldig is na uw geplande terugkeerdatum.

 2. Zorg indien nodig voor een visum : Controleer de visumvereisten voor burgers van uw land. Onderdanen van veel landen kunnen de Filippijnen binnenkomen zonder visum voor een kort toeristisch verblijf.

 3. Vluchten boeken : Zoek en boek vluchten naar de Filipijnen. De belangrijkste internationale luchthavens van het land bevinden zich in Manilla, Cebu en Clark.

 4. Een duikbestemming kiezen : De Filippijnen bieden vele ongelooflijke duikbestemmingen, waaronder Boracay, Palawan, Cebu, Bohol en meer. Onderzoek de duiklocaties die in elk gebied beschikbaar zijn en kies degene die het beste bij uw interesses past.

 5. Boek accommodatie : Zodra u uw bestemming heeft gekozen, boekt u een accommodatie die past bij uw budget en voorkeuren. Veel duikcentra bieden ook accommodatie en duikpakketten aan.

 6. Zoek een duikcentrum : Zoek naar gerenommeerde duikcentra in de door u gekozen regio. Zorg ervoor dat ze gecertificeerd zijn en kwaliteitsdiensten leveren.

 7. Duikuitrusting controleren : Als u over uw eigen apparatuur beschikt, zorg er dan voor dat deze in goede staat verkeert. Anders bieden veel duikcentra verhuur van uitrusting aan.

 8. Neem indien nodig duiklessen : Als u nog niet gecertificeerd bent, overweeg dan om een ​​duikcursus te volgen. Veel duikcentra bieden certificeringscursussen voor beginners.

 9. Organiseer lokaal transport : Eenmaal daar aangekomen, regelt u lokaal vervoer van de luchthaven naar uw accommodatie en naar de duikplekken.

 10. Geniet van duiken : Zodra alles klaar is, hoef je alleen nog maar te genieten van de ongelooflijke onderwaterbiodiversiteit van de Filippijnen! Zorg ervoor dat u tijdens uw duiken de veiligheids- en milieubeschermingsregels respecteert.

 
 
 

Add a Comment

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert