19 augustus 1922 in de lucht: zweefvliegen: geweldige prestatie van Lucien Bossoutrot

Luchtvaart geschiedenis – 19 augustus 1922. Ter gelegenheid van een vluchtvlucht zonder motor, zal de piloot Lucien Bossoutrot op deze 19 augustus 1922 worden geïllustreerd. De laatste, van Franse nationaliteit, voert een nogal opmerkelijke vlucht uit in de lucht van het kamp Mouillard . De op 1 april 1915 gepatenteerde vliegenier, die het burgerlijk octrooi nummer 1856 had verkregen, slaagde er zo in een zweefvlucht van meer dan vijf minuten te maken.

De Aéro-Club d’Auvergne en de Association Française Aérienne organiseerden van 6 augustus tot 20 augustus 1922 het eerste Experimentele Congres van de motorloze luchtvaart, waarbij de vorderingen en experimenten in deze discipline werden belicht en het is in deze context dat deze zweeftest plaatsvond tijdens waarop Lucien Bossoutrot zijn optreden signeerde. Hij vloog precies 5 minuten en 18 seconden door de lucht, nadat hij de controle had overgenomen over zijn „Mosquito“, de doopnaam van zijn Farman-vliegtuig.

De driekleurige piloot deed aan deze wedstrijd mee naast onder meer Louis Paulhan, de Zwitserse fabrikant Francis Chardon, Gilbert Sardier maar ook de Amerikaanse vliegenier Allen.

Add a Comment

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert