Onderzoek naar een te lage afdaling boven het Meer van Genève tijdens een easyJet-landing in Genève

Een Zwitsers onderzoek naar een diefstal easyJet met 157 passagiers op weg naar Genève bleek dat het vliegtuig een mogelijke ramp had voorkomen. Het incident werd omschreven als “ streng „ door de Zwitserse veiligheidsonderzoeksdienst.

Het vliegtuig vloog te laag tijdens de landingsfase van Edinburgh naar Genève op 5 november. De piloten gaven op het laatste moment gas om het vliegtuig dat aan het vliegen was recht te zetten 157 passagiers, en verhinderde dat het de wateren van het Meer van Genève raakte, aldus de Tribune de Genève dinsdag.

DEZwitserse veiligheidsonderzoeksdienst (SESE) publiceerde op 16 januari een voorlopig rapport over deze gebeurtenissen. Dit verslag “kan niet alomvattend zijn of de omstandigheden van het ernstige incident analyseren”onderstreept de organisatie die onderzoek doet naar ongevallen en incidenten waarbij onder meer vliegtuigen betrokken zijn.

Het eerste informatierapport van SESE gaf dit aan “Tijdens de nadering van baan 22 daalde het vliegtuig aanzienlijk onder het glijpad en startte de cockpitbemanning een doorstart.” De doorstart vond plaats om ongeveer 12 km vanaf de drempel van de landingsbaan, op een hoogte van ongeveer 1.870 voet MSL (boven gemiddeld zeeniveau), maar ongeveer 400 voet (120 m) AGL (boven grondniveau), was destijds de locatie die gespecialiseerd was in luchtincidenten. Heraut. Volgens de Tribune de Genève, die zijn artikel baseert op gegevens gevonden op open source-sites, waaronder ‘adsbexchange.com’, heeft Airbus A320heeft 12 kilometer vanaf de landingsbaan van de luchthaven Genève Cointrin, bevond zich 230 meter boven zeeniveau AGL boven het Meer van Genève, terwijl hij 750 meter boven het meer had moeten vliegen.

Vervolgens klom het vliegtuig naar 2.000 meter boven zeeniveau, positioneerde zich voor een nieuwe nadering en landde veilig op baan 22, ongeveer 15 minuten na de doorstart.

Onderzoek naar een te lage afdaling boven het Meer van Genève tijdens een easyJet-landing in Genève 1 Air Journal

Enzo Rodolosi @eraviation

Add a Comment

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert