De Fransen met Pasen: maar één bestemming, de zon

Voor de vakantie van Pasen, de Fransen „op zoek naar lentezoetheid“ gunst zonnige bestemmingenvolgens de trends die zijn geïdentificeerd door de Liligo-vluchtvergelijker.

De start van de paasvakantie is een kans voor de Fransen om „de lente met open armen te verwelkomen en ervan te profiteren om voor de zomer een zonnige vakantie te nemen“. De Liligo-vluchtvergelijker inventariseert de opkomende trends, niet verwonderlijk in het voordeel van de zon en de hitte.

De alomtegenwoordigheid van Zuid-Europa in de ranglijst van de meest populaire bestemmingen bevestigt deze wensen. Rome, Lissabon, Barcelona, ​​​​Porto … zoveel bestemmingen „die in deze tijd van het jaar gunstig weer garanderen, een voorproefje van de zomer minder dan 3 maanden voor het begin van het zomerseizoen“. Bij deze gelegenheid tonen deze steden prijzen tussen € 115 en € 174 per persoon voor een retourvlucht, d.w.z. prijstrends die nog steeds lager zijn in vergelijking met de pre-Covid-periode.

Kant zeshoek, Ajaccio is de enige Franse stad die opvalt tussen de topbestemmingen. Het eiland van schoonheid is toegankelijk voor gemiddeld 135 €, een prijs die -25% lager is dan de vakanties van april 2019.

Buiten Europa, speciale vermelding voor Marrakech dat naar de tweede plaats stijgt in de ranglijst van topbestemmingen voor deze vakanties. Een plaats van keuze op het podium die de interesse van de Fransen bevestigt voor deze Marokkaanse stad waarvan de grenzen pas begin februari weer open gingen. De rode stad boekte ook de grootste prijsdaling onder de meest populaire bestemmingen: -30% ten opzichte van dezelfde periode in 2019.

De Fransen met Pasen: slechts één bestemming, de zon 1 Air Journal

©Liligo

Het verbaast ons niet dat Zuid-Europa het tijdens de paasvakantie weer goed doet. Steden als Rome, Lissabon, Barcelona, ​​Porto en zelfs Ajaccio zijn vaak populair sinds het begin van de pandemie en behoren tot de beste opties voor de Fransen: nabijheid, gemakkelijke toegang met afgemeten beperkingen, gegarandeerde zonneschijn, milde temperaturen overal het hele jaar door en vooral in deze lenteperiode », analyseert Guillaume Rostand, woordvoerder van Liligo.

Naast Europa en Marrakech, vinden sommige Fransen op zoek naar ontsnappingsbestemmingen die zich bevinden enkele duizenden kilometers van hun huis. Langeafstandsvluchten die de tweede helft van de ranglijst van topbestemmingen innemen met zoekopdrachten naar reizen naar de Franse overzeese departementen en gebieden en New York. Bestemmingen “zeker ver weg, maar altijd met hetzelfde motto: zonneschijn om optimaal van de lente te genieten”.

Hoe zit het met tips voor bridgeweekenden?

Dit jaar staan ​​de Fransen drie extra mogelijkheden ter beschikking om “ver van de beslommeringen van alledag” optimaal van de lente te genieten: lange weekenden van 15 tot 18 april, van 25 tot 29 mei of van 3 tot 6 juni. En ook hier presenteert Zuid-Europa zich als een veilige gok om te genieten van een lang weekend in de zon.

De Fransen met Pasen: slechts één bestemming, de zon 2 Air Journal

©Liligo

Add a Comment

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert