25 oktober 1911 in de lucht: Een prachtig eerbetoon van Védrines

Luchtvaartgeschiedenis – 25 oktober 1911. De ramp met het slagschip dat de naam „Liberty“ draagt, staat op deze woensdag 25 oktober 1911 nog steeds in het geheugen van iedereen. Een maand voor deze datum kwamen veel matrozen om in deze tragedie: het oorlogsschip wordt gereduceerd tot staat van wrakstukken na een explosie die het volledig vernietigde. Een gebeurtenis die de vliegenier Jules Védrines raakte die van plan is hen vandaag een levendig eerbetoon te brengen.

De piloot van Védrines, die zich in het zuiden van Frankrijk bevindt, zal op 25 oktober 1911 boven het wrak vliegen en uit zijn vliegtuig een rouwkrans van immortelles laten vallen ter nagedachtenis aan de matrozen die de overledenen vonden tijdens hun militaire taken.

Het is nog geen 06.30 uur wanneer Jules Védrines zal opstijgen om deze vlucht plechtig uit te voeren en zo de renbaan van Lagoubran te verlaten om richting de haven van Toulon te gaan. Aangekomen op het 12 meter hoge wrak, zal hij de bloemen gooien om vervolgens de stad Marseille te bereiken: een parcours van 65 km dat in 20 minuten wordt afgelegd.

Add a Comment

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert