Vancouver: zonder Delhi met Air Canada en zonder Singapore Airlines

De luchtvaartmaatschappij Lucht Canada zal aan het einde van de zomer de verbinding tussen Vancouver En Delhiterwijl Singapore Airlines zal de tussenliggende verlaten Singapore en Vancouver – het is alleen naar Canada.

Ingehuldigd in 2016 op seizoensbasis en twee jaar later op jaarbasis, de lijn van het Canadese nationale bedrijf tussen Vancouver en de luchthaven van Delhi-Indira Gandhi wordt na 27 oktober 2023 niet meer aangeboden. Volgens Aeroroutes zou deze route komend najaar weer beschikbaar zijn met een snelheid van één dagelijkse vlucht geëxploiteerd door Boeing 787-9 Dreamliner met 298 stoelen (30 in Business class, 21 in Premium en 247 in Economy). De route blijft echter weergegeven door Air India, een partner in Sterren Alliantie van AirCanada.

Vergeet niet dat het Canadese bedrijf in maart 2022 werd gedwongen om hierop een tussenstop voor het tanken in Ierland in te voeren polaire route, na de sluiting van het Siberische luchtruim als vergelding voor westerse sancties die werden opgelegd na de invasie van Oekraïne door Rusland. Air Canada-services naar Delhi vanaf Montréal-Pierre-Elliott Trudeau en van Toronto Pearson werden niet beïnvloed.

Afgelopen oktober lanceerde Air Canada ook opnieuw vluchten tussen Toronto en mumbai via Londen.

Vancouver: zonder Delhi met Air Canada en zonder Singapore Airlines 1 Air Journal

©Alejandro Erickson / Creative Commons Naamsvermelding 3.0 Unported

Altijd bij Vancouverrechtstreekse vluchten van Singapore Airlines van zijn basis in Singapore-Changi zal ook worden stopgezet, vanaf 1 oktober 2023. Hoewel het deze zomer drie wekelijkse rotaties van Airbus A350-900 op deze route aanbiedt, zonder concurrentie, heeft het Singaporese nationale bedrijf uitgelegd dat het “ het aanbod aanpassen aan de dalende vraag » ; het had echter zojuist zijn codeshare-overeenkomst met Air Canada uitgebreid naar deze route (en naar andere Canadese steden). Singapore Airlines zal daarom de Canadese markt weer verlaten.

Dit rechtstreekse verbinding werd oorspronkelijk opnieuw gelanceerd eind 2021 als tussenstop op weg naar Seattle, na 12 jaar afwezigheid in Vancouver; SIA was al eerder door Seoul gereisd, maar kon de dagelijkse vlucht die ze hadden aangevraagd niet krijgen.

Het Canadese vliegveld wordt daarom komend najaar door Philippine Airlines met Zuidoost-Azië verbonden manilla ; Air Canada stopt met seizoensvluchten naar Bangkokmaar zou ze opnieuw moeten starten.

Vancouver: zonder Delhi met Air Canada en zonder Singapore Airlines 2 Air Journal

©Singapore Luchtvaartmaatschappijen

Add a Comment

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert