De Airbus A321neo vliegt in 100% SAF (video’s)

Luchtbus test vluchten volledig aangedreven door duurzame vliegtuigbrandstof (FAS) met een A321neoals onderdeel van het VOLCAN-project

„Het populairste vliegtuig met één gangpad“ van de Europese vliegtuigbouwer vertrok op 7 maart 2023 vanuit Toulouse met zijn twee reactoren LEAP 1-A van CFM International aangedreven door 100% SAF. Het werd gevolgd door een „straaljager“, een sterk gemodificeerde Dassault Falcon 20E-jet van het Duitse lucht- en ruimtevaartcentrum DLR, die binnen 100 meter van de A321neo vloog „met behulp van de testbanksensoren om vliegtuiggegevens vast te leggen. emissies voor gedetailleerde analyse“, zegt Luchtbus.

De A321neo is het eerste single-gangpad en het laatste Airbus-vliegtuig, na de A350-900 en de A330MRTT, dat 100% duurzame vliegtuigbrandstof test op beide motoren. De verzamelde gegevens bieden een nieuwe mogelijkheid om de potentiële voordelen van ongemengde SAF ten opzichte van conventionele vliegtuigbrandstof te beoordelen.

Airbus-partners voor VULKAAN (Flight with Alternative Fuel New) zijn de Franse ruimtevaartbedrijven Safran en Dassault Aviation, evenals het luchtvaartonderzoekslaboratorium ONERA en het Franse Ministerie van Transport. Het project wordt medegefinancierd door CORAC, de Franse Raad voor burgerluchtvaartonderzoek.

De Airbus A321neo vliegt in 100% SAF (video's) 1 Air Journal

©Airbus

Add a Comment

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert