6 september 1910 in de lucht: de bijeenkomst van de Seinebaai eindigt

Luchtvaartgeschiedenis – 6 september 1910. Veel mensen maakten de reis naar het vliegveld van Trouville op dinsdag 6 september 1910 om de laatste wedstrijddag bij te wonen als onderdeel van de Seine Bay Air Show. En toch zijn de weersomstandigheden niet in het voordeel van de vliegeniers die bij deze bijeenkomst betrokken zijn.

Bijeenkomst die de gelegenheid gaf aan verschillende piloten om in de lucht te schitteren aan de besturing van een vliegtuig, waaronder: Blériot, Latham, Simon, Wiencziers of Morane. Laatstgenoemde heeft ook verschillende wapenfeiten op zijn naam staan, namelijk de prijs voor lengte, de prijs voor de totalisatie van hoogtes, de prijs voor snelheid, maar ook het wereldrecord voor hoogte! Blériot won de constructeursprijs, Latham die voor de grootste afstand in een vlucht en het oversteken van de baai van de Seine, Simon de prijs voor het optellen van afstanden en Wiencziers de passagiersprijs.

Sommigen hadden een grote schrik met gedenkwaardige valpartijen: Poillot was het slachtoffer van een draaikolk en beschadigde zijn apparaat, wat Hanriot betreft, hij beëindigde zijn race tegen de barrière van de tijdwaarnemers na een gemiste landing!

Add a Comment

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert.