16 mei 1936 in de lucht: Daphne Kearley, 1e Britse stewardess

Luchtvaart geschiedenis – 16 mei 1936. Op zaterdag 16 mei 1936 schreef de jonge Daphne Kearley, slechts negentien jaar oud, Britse luchtvaartgeschiedenis door de eerste stewardess van Groot-Brittannië te worden. Laatstgenoemde zal op deze dag zijn allereerste vlucht in deze functie maken.

Het is op de verbinding tussen Groot-Brittannië en Frankrijk dat ze voor het eerst zal optreden als stewardess, op een lijn van de luchtvaartmaatschappij Air Dispatch die het vliegveld van Croydon (gelegen in Zuid-Londen) verbindt met het vliegveld Le Bourget in de Regio Parijs. Het zal dus zorgen voor de passagiers, drankjes en maaltijden aanbieden, maar ook typediensten aanbieden aan boord van Air Dispatch’s Avro 642/2m G-ACVF-vliegtuig met zestien zitplaatsen.

Wereldwijd vond op 15 mei 1930 de eerste vlucht met een stewardess plaats tussen de steden San Francisco en Chicago, met als vertrekpunt de Amerikaanse luchtvaartmaatschappij Boeing Air Transport, nadat ze Ellen Church als gastvrouw in haar personeelsbestand had verwelkomd.

Add a Comment

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert