25 juli in de lucht: vernietiging van de kever C.40

Luchtvaart geschiedenis – 25 juli 1959. Aanstaande zaterdag 25 juli 1959 vindt er een vreselijk vliegtuigongeluk plaats: het apparaat dat bekend staat als de Coléoptere C.40 zal op deze dag inderdaad het slachtoffer worden van een crash. Maar bij dit ongeval vielen gelukkig geen slachtoffers. Aan de andere kant zal na deze tragedie het project met betrekking tot dit apparaat, waarvan Snecma en Nord Aviation aan de oorsprong stonden, worden stopgezet en dit definitief…

Deze vliegmachine, die verticaal opstijgt en landt (en dus geen lange start- en landingsbanen nodig heeft voor deze manoeuvres), maakte toen zijn negende testvlucht toen hij per ongeluk viel, nadat hij uit balans was geraakt als onderdeel van een oefening: namelijk omschakelen van verticale vlucht naar horizontale vlucht.

Als het vliegtuig in kwestie, met een lengte van 8,02 meter en een spanwijdte van 4,51 meter, met ringvormige vleugels en een landingsgestel met vier wielen op stangen, volledig zal worden vernietigd, zal zijn piloot, namelijk de vliegenier Auguste Morel, van zijn kant worden gered en er bij toeval in slagen zichzelf op tijd uit het apparaat te werpen.

Add a Comment

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert